Ameliyatsız Estetik İşlemlerden Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer

Elay Ertem

Kayıtlı Üye
Kliniklerin tanıtımlarında sık sık “ameliyatsız, hızlı toparlanma” cümlesini görüyorum. Kulağa güven verici geliyor ama gerçekten o kadar kısa sürede iyileşmek mümkün mü, emin olamıyorum. Sonuçta cilde bir işlem yapılıyor ve her bünyenin tepkisi farklı.

Bazı doktorlar “ertesi gün işe dönebilirsiniz” diyor, bazıları ise “en az birkaç gün dinlenin” uyarısını yapıyor. Hangisine inanmalı bilmiyorum. Lazer, dolgu, ip askı ya da botoks gibi işlemlerin hepsi ameliyatsız kabul ediliyor ama hepsinin iyileşme süresi farklı. Özellikle hassas ciltlerde morarma veya ödem birkaç güne kadar sürebiliyormuş.

Bir yandan kısa sürede toparlanmak kulağa harika geliyor, öte yandan cilt bunu gerçekten kaldırabilir mi diye düşünüyorum. 2026’da bu işlemlerden birini denemek istiyorum ama işe dönüş, günlük plan, özel gün gibi detayları da etkileyeceği için sürenin ne kadar olduğunu bilmek istiyorum.

Sizce ameliyatsız estetik işlemlerden sonra ortalama iyileşme süresi gerçekten ne kadar sürüyor?

Ben ip askı yaptırdım, yüzüm ilk gün epey hassastı ama üçüncü gün neredeyse tamamen geçti. Sadece hafif bir gerginlik hissi kaldı. Genelde ciltte hafif ödem ve kızarıklık olabiliyor ama korkulacak kadar uzun sürmüyor.

Oyla 0
İşlemin türüne göre çok değişiyor. Lazer yaptırdığımda beş gün kızarıklık kaldı, ama dolgu sonrası ertesi gün işe gittim. Cilt yapısı, yaş, kullanılan ürün… hepsi etken. Genel olarak bir haftayı geçmiyor.

Oyla 0
Bence herkesin cildi farklı tepki veriyor. Benim cildim hassas olduğu için ip askıdan sonra bir hafta kadar dikkat etmek zorunda kaldım. O süre içinde buz kompres çok işe yaradı, güneşten kaçının yeter.

Oyla 0
Benim deneyimimde 2–3 gün içinde toparlanma başlıyor ama bakım şart. Doktorun önerdiği kremleri düzenli kullanmak, bol su içmek ve makyajdan uzak durmak toparlanmayı hızlandırıyor.

Oyla 0
Bazı klinikler toparlanma süresini olduğundan kısa anlatıyor. O yüzden işlem sonrası birkaç gün dinlenmeyi hesaba katmak en doğrusu. Cilt sonuçta kendini yeniliyor, biraz zamana ihtiyacı var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt