Ameliyatsız Karın Germe İşlemi Kimler İçin Uygundur?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır spor yapmama ve beslenmeme dikkat etmeme rağmen karın bölgemdeki gevşeklik bir türlü toparlanmıyor. Özellikle doğumdan sonra bu bölgedeki sarkma beni rahatsız etmeye başladı. Ameliyat fikri beni korkuttuğu için son zamanlarda ameliyatsız karın germe yöntemlerini araştırıyorum. Fakat herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi “herkes yaptırabilir” diyor, kimisi “her vücut tipi için uygun değil” diye uyarıyor.

Anladığım kadarıyla bu işlemde radyofrekans, ultrason veya lazer enerjisiyle cilt altı kolajen üretimi artırılarak sıkılaşma sağlanıyor. Yani cerrahi kesiler olmadan cilt toparlanıyor. Ancak bazı uzmanlar, bu yöntemin hafif ve orta dereceli sarkmalar için daha uygun olduğunu söylüyor. İleri derecedeki gevşemelerde etkisi sınırlı olabiliyormuş.

Benim karın bölgemdeki sarkma çok fazla değil ama toparlanmasını istiyorum.

Gerçekten ameliyatsız karın germe işlemi kimler için uygun?

Ve bu işlemden sonra kalıcı bir sonuç almak mümkün mü?

Ben doğumdan sonra yaptırdım, karın bölgemdeki gevşeklik belirgin şekilde azaldı. Sporla destekleyince etkisi uzun sürdü. Hafif sarkmalar için gerçekten etkili.

Oyla 0
Ben iki seans radyofrekans uygulaması yaptırdım. İşlem sonrası ciltte hafif sıkılaşma oldu. Uzman “çok fazla sarkma varsa yeterli olmaz” demişti, bence haklı.

Oyla 0
Ameliyatsız karın germe bence doğum sonrası veya kilo değişimi yaşayanlar için ideal. Ben 3 seans yaptırdım, cildim daha toparlanmış görünüyor.

Oyla 0
Benim sarkmam hafifti, Focus Ultrason uygulandı. 2. seanstan sonra fark ettim. Ama etkisini korumak için düzenli egzersiz yapmak şart.

Oyla 0
İleri seviyede sarkması olanlar için etkisi sınırlı olabilir. Benim gibi hafif gevşekliği olanlarda gayet işe yarıyor. Üstelik hiçbir ağrı da yaşamadım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt