Ameliyatsız Karın Sıkılaştırma Sonrası Ne Zaman Etki Görülür?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Spor yapmama rağmen karın bölgemdeki gevşeklik bir türlü toparlanmadı. Bu yüzden ameliyatsız karın sıkılaştırma işlemlerini araştırmaya başladım. Görsellerdeki sonuçlar etkileyici ama herkesin deneyimi farklı. Kimi “ilk seanstan sonra fark ettim” diyor, kimine göre “etki birkaç ayda ortaya çıkıyor.” Hangisi doğru kestiremiyorum.

Radyofrekans, HIFU ya da soğuk lipoliz gibi yöntemlerin hepsi “ameliyatsız sıkılaştırma” kategorisine giriyor ama her klinik farklı bir süre veriyor. Bazıları “tek seans yeterli” diyor, bazıları “6 seans olmadan sonuç alınmaz” diye uyarıyor. İşlem sonrası ciltte sıkılaşma hissi hemen mi başlıyor, yoksa zamanla mı artıyor merak ediyorum.

2026’da bu işlemlerden birini denemeyi düşünüyorum ama sonuç görmek için aylarca beklemek gerekiyorsa ona göre plan yapmak istiyorum. Sizce ameliyatsız karın sıkılaştırma işleminden sonra etkiler ne kadar sürede fark edilir?

Ben radyofrekansla karın sıkılaştırma yaptırdım, ilk seanstan sonra cildimde hafif bir toparlanma fark ettim ama asıl sonuç 3. seanstan sonra geldi. Doku kalitesi arttıkça karın bölgesi daha sıkı duruyor. Düzenli yaptırmak şart.

Oyla 0
HIFU uygulaması yaptırdım, etki hemen belli olmadı. Kolajen üretimi yavaş ilerlediği için yaklaşık bir buçuk ay sonra fark ettim. Cilt zamanla toparlanıyor, sabır isteyen bir süreç ama değiyor.

Oyla 0
Soğuk lipoliz yaptırmıştım, ikinci haftada gözle görülür incelme oldu. İlk günlerde ciltte hafif karıncalanma vardı ama kısa sürede geçti. Etki kişiden kişiye değişiyor, ama sonuçlar kalıcı.

Oyla 0
Ben 5 seans yaptırdım, dördüncü seansta karın bölgem belirgin şekilde sıkılaşmıştı. İlk haftalarda hemen fark beklememek gerek, süreç kademeli ilerliyor. Cilt kendini toparladıkça görünüm güzelleşiyor.

Oyla 0
Tek seansta mucize beklememek gerek. Cilt yapısı, yaş ve yaşam tarzı sonucu etkiliyor. Benim cildimde sıkılaşma üçüncü haftada fark edildi. Düzenli su içmek ve sağlıklı beslenmek süreci hızlandırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt