Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Sonuçları Ne Kadar Sürer?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Bir süredir yüzümdeki ince çizgiler ve cilt gevşekliği beni rahatsız ediyor. Cerrahi bir işlem istemediğim için ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerini araştırıyorum. Özellikle Focus Ultrason, radyofrekans ve dolgu gibi işlemler çok popüler ama beni en çok düşündüren şey şu: Bu işlemlerin etkisi gerçekten ne kadar sürüyor?

Uzmanların söylediğine göre, bu tür uygulamalar cilt altındaki kolajen üretimini uyarıyor ve zamanla cilt daha sıkı hale geliyor. Ancak kalıcılık süresi yönteme, cilt yapısına ve yaşa göre değişiyormuş. Focus Ultrason’un etkisi 1–1,5 yıl, radyofrekansın 6–12 ay, dolgunun ise yaklaşık 9 ay ile 1 yıl arasında kalabildiğini okudum.

Ama sosyal medyada bazı kişiler “3 ayda etkisi geçti” diye yazmış, bazılarıysa “2 yıldır fark devam ediyor” diyor.

Bu kadar farklı yorum olunca hangisine inanacağımı bilemiyorum.

Gerçekten ameliyatsız yüz gençleştirme sonuçları uzun süre kalıcı olabiliyor mu, yoksa düzenli olarak yenilemek şart mı?

Ben Focus Ultrason yaptırdım, etkisi neredeyse 1 yıl sürdü. Cildim hâlâ daha diri görünüyor. Kalıcılığı cilt tipine ve bakımına göre değişiyor bence.

Oyla 0
Ben radyofrekans uygulaması yaptırdım, ilk 6 ay harika sonuç verdi. Daha sonra etkisi azaldı. Uzman yılda bir kez tekrarlamamı önerdi.

Oyla 0
Ben hem dolgu hem de Focus Ultrason yaptırdım. Dolgu 9 ayda etkisini yitirdi ama Ultrason hâlâ fark ettiriyor. Kombinasyon yapmak daha iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Benim cildim kuru, bende etki biraz kısa sürdü. 8 ay sonra yeniden yaptırdım. Düzenli bakım yapılmazsa sonuçlar çabuk azalabiliyor.

Oyla 0
Ameliyatsız işlemler kalıcı değil ama etkisi uzun sürüyor. Ben yılda bir yeniliyorum, bu şekilde yüzüm hep toparlanmış görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt