Ameliyatsız Yüz Germe Gerçekten Cerrahi Kadar Etkili Olabilir Mi? Deneyenler Ne Düşünüyor?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir ameliyatsız yüz germe yöntemleri hakkında araştırma yapıyorum. Cerrahi operasyonlardan çekindiğim için özellikle ip askı, HIFU ve Ulthera gibi teknikler dikkatimi çekti. İnternette okuduklarımda bazı kişiler sonuçların 3-4 yıl kalıcı olduğunu söylüyor, bazıları ise etkisinin birkaç ay içinde azaldığını belirtiyor. Açıkçası bu kadar farklı yorum olunca kafam karıştı.

Benim amacım yüzümdeki sarkma, ince kırışıklıklar ve yorgun görünümü ortadan kaldırmak. Ama doğal bir görünüm istiyorum, yani yüzümün ifadesi değişmesin. Cerrahiden kaçmamın en büyük nedeni de hem iyileşme süresinin uzun olması hem de bıçak altına yatma korkusu.

Bu yöntemi daha önce deneyenler varsa hangi klinikte, hangi cihazla yaptırdığını, işlemin ağrılı olup olmadığını ve sonrasında morarma veya şişlik yaşayıp yaşamadığını paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle kalıcılık konusu çok önemli. Sizce ameliyatsız yüz germe, gerçekten cerrahi kadar etkili olabilir mi? Deneyimlerinizi detaylı anlatırsanız hem bana hem de bu konuyu araştıran herkese faydası olur.

Ben geçen sene ip askı + HIFU kombinasyonu yaptırdım. Açıkçası cerrahiye cesaret edemiyordum ama yüzümde özellikle çene hattı sarkmaları vardı. İşlem yaklaşık 1 saat sürdü, sadece ip askı sırasında hafif bir batma hissettim. İlk 1 ay yüzümde biraz gerginlik ve hafif morarma oldu ama sonrasında toparlandı. Şu an üzerinden 1 yıl geçti, hâlâ etkisi devam ediyor. Cerrahi kadar kalıcı değil belki ama görüntüm ciddi anlamda gençleşti. Eğer derin kırışıklık ve çok fazla sarkma yoksa bence ameliyatsız yöntemler yeterli olabilir.

Oyla 0
Ben 2 yıl önce sadece Ulthera yaptırdım. İlk başta etkisi güzeldi ama 6 ay sonra yüzüm eski haline dönmeye başladı. Doktorum bana zaten 1-1,5 yıl arasında yenilenmesi gerektiğini söylemişti. Yani cerrahi kadar kalıcı değil, hatta beklentiniz çok yüksek olmasın. Ayrıca işlem sırasında bayağı bir acı hissetmiştim. Hafif toparlanma istiyorsanız olabilir ama “cerrahi kadar etkili” bence değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt