Ameliyatsız Yüz Germe Nedir ve Kaç Yaşında Yaptırılmalı?

Zeynep Zoralı

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır yüzümdeki sarkmalar ve özellikle yanak kısmındaki gevşeklik dikkatimi çekmeye başladı. Aynaya baktığımda eskiden daha belirgin olan yüz hatlarımın biraz kaybolduğunu hissediyorum. Cerrahi müdahalelerden çekindiğim için son zamanlarda ameliyatsız yüz germe yöntemlerini araştırıyorum. Ama aklıma hep aynı soru geliyor: Gerçekten etkili mi ve hangi yaşta yaptırmak gerekiyor?

Anladığım kadarıyla bu işlemler, cilt altındaki kolajen üretimini artırarak yüzü daha gergin ve dinç göstermeyi hedefliyor. Focus ultrason, radyofrekans veya ip askı gibi birçok farklı teknik var. Fakat her yöntem her cilt tipine uygun mu, ondan emin değilim. Bazı uzmanlar “30’lu yaşların ortası en uygun dönem” diyor, bazıları “erken yaşta başlamak daha kalıcı sonuç sağlar” diyor.

Benim gibi cerrahi operasyon istemeyen ama yüzündeki sarkmaları hafifletmek isteyen biri için ameliyatsız yüz germe gerçekten doğru bir çözüm mü?

Ve bu işlem için ideal yaş aralığı ne olmalı?

Ben 33 yaşında Focus Ultrason yaptırdım, sonuçtan memnunum. Cildim daha toparlanmış görünüyor. Uzman “erken yaşta başlamak kolajeni korur” demişti, bence doğru.

Oyla 0
Ben 40 yaşındayım, ip askı yaptırdım. Hafif sarkmalarım vardı, yüzüm daha sıkılaştı. Yani geç değil ama erken başlamak daha doğal sonuç veriyor.

Oyla 0
Ameliyatsız yüz germe cilt tipine bağlı. Ben 35 yaşındayım, radyofrekans uygulandı ve etkisini ikinci seansta fark ettim. Kalıcılığı da fena değil.

Oyla 0
Benim cildim ince olduğu için 32 yaşında başlattım. Focus Ultrason gerçekten toparladı ama düzenli bakım yapmak şart. Yoksa etkisi kısa sürebiliyor.

Oyla 0
Bence yaş kadar cildin elastikiyeti de önemli. Arkadaşım 29 yaşında yaptırdı, harika sonuç aldı. Ben 38 yaşında yaptım, daha hafif etki gördüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt