Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır? Faydaları ve Uygulama Yöntemleri

Hira Atalay

Kayıtlı Üye
Saç bakımı için doğal yöntemler denemeye başladım ve argan yağı ile ilgili pek çok olumlu yorum okudum. Ancak, argan yağını saçıma nasıl uygulamalıyım tam olarak emin olamadım. Herkes farklı şekillerde kullanıyor, bu yüzden doğru yöntemi öğrenmek istiyorum.

Bazı arkadaşlar, saç uçlarına uygulamanın daha etkili olduğunu söylüyor, fakat saç diplerine de uygulamanın kökleri besleyip güçlendirdiği söyleniyor. Bu iki yöntemi de denemek istiyorum ama hangisi daha doğru olur?

Bir de gece boyunca uygulama yapmayı düşündüm, ama bu saçta fazla yağ birikmesine yol açar mı? Yoksa sabah kalktığımda saçıma yumuşaklık ve parlaklık katmak için mi ideal?

Argan yağı kullanan varsa, hangi sıklıkla ve nasıl uyguladığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Hem sağlıklı hem de doğal bir bakım arayışındayım.

Ben de senin gibi saç bakımında daha doğal yollara yöneldim ve yaklaşık 2 aydır argan yağı kullanıyorum. Başta ben de nasıl kullanmam gerektiğini tam kestirememiştim ama biraz deneme yanılmayla kendime uygun yöntemi buldum.

Saç uçlarına uygulamak kesinlikle daha risksiz ve neredeyse her saç tipine iyi geliyor. Ben banyodan önce kuru saçıma birkaç damla argan yağı sürüyorum, özellikle uçlara yoğunlaşıyorum. 30-40 dakika kadar bekletip yıkıyorum. Bu bile saçları yumuşatıyor, kırık görünümünü azaltıyor.

Ama saç diplerine uygulayacaksan, daha dikkatli olmanı öneririm. Argan yağı hafif bir yağ olsa da fazla kaçarsa saç derisini ağırlaştırabiliyor. Ben dipler için haftada bir uyguluyorum, 1 yemek kaşığı kadar yağı parmak uçlarımla masaj yaparak saç derime yediriyorum. Yaklaşık 45 dakika bekletiyorum, sonra güzelce yıkıyorum. Saçlarım daha dolgun ve canlı görünmeye başladı, bence kökleri de besliyor ama her gün değil, haftada 1 yeterli oluyor.

Gece boyunca bırakmayı da denedim, özellikle sadece uçlara az miktarda sürüp yatarsan sabah çok güzel yumuşaklık veriyor. Ama dipler için gece uygulaması bana biraz fazla geldi, sabah iki kez yıkamam gerekti. O yüzden gece bakımı yapacaksan ya sadece uçlara uygula ya da çok çok az miktarda kullan.

Kısacası:
  • Uçlara düzenli, haftada 2 kez,
  • Dipler için haftada 1,
  • Gece bırakılacaksa çok az ve tercihen sadece uçlara.
Argan yağı sabırla kullanıldığında gerçekten etkili. Doğallığı bozulmamış, saf bir ürün kullanırsan farkı zamanla hissediyorsun. Umarım sen de memnun kalırsın! Deneyimlerini paylaşırsan yine bekleriz.

Geri
Üst Alt