Aşırı Yıpranmış ve Mat Saçlar Nasıl Toparlanır, Deneyimlerinizi Paylaşır Mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilşat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilşat

Kayıtlı Üye
Saçlarım son zamanlarda aynaya baktıkça beni üzmeye başladı. Eskiden daha canlı, daha parlak olan saçlarım şimdi hem aşırı yıpranmış hem de mat görünüyor. Ne yaparsam yapayım o sağlıklı görüntüyü yakalayamıyorum. Boya, fön, maşa derken sanırım saçlarımı fazlasıyla yordum ama bunu fark ettiğimde iş işten geçmiş gibiydi.

Maske yapıyorum ama bazen saçlarım daha da sertleşiyor. Kuaförde bakım yaptırıyorum, ilk gün güzel oluyor ama birkaç yıkama sonra yine aynı matlık geri geliyor. En kötüsü de saçların dokunduğumda pürüzlü hissettirmesi. “Kesmeden toparlanır mı?” sorusu sürekli kafamda dönüyor. Kestirmek istemiyorum çünkü zaten zor uzuyor ama bu haliyle de beni mutlu etmiyor.

Gerçekten bu seviyede yıpranmış saçları toparlayabilen oldu mu, yoksa tek çözüm makas mı bilmiyorum. O yüzden gerçek deneyimleri çok merak ediyorum.

Aşırı yıpranmış ve mat saçları kesmeden toparlayabilen var mı, neler yaptınız?

Benim saçlarım da bir dönem tam bu haldeydi. Açıkçası kısa sürede toparlanmadı ama toparlandı. En büyük değişikliği ısıyı tamamen bırakınca gördüm. İlk başta çok zor geldi ama saçım zamanla daha yumuşak ve parlak olmaya başladı.

Oyla 0
Bende protein ağırlıklı maskeler işe yaradı ama doz çok önemli. Haftada birden fazla yapınca saçlarım daha da sertleşti. Dengeyi bulunca yıpranmış görüntü azaldı. Sabır gerçekten şart.

Oyla 0
Ben kuaför bakımlarından çok evde düzenli bakımda fayda gördüm. Her ay kuaföre gitmek yerine, evde doğru ürünleri düzenli kullanınca saçım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Oyla 0
Boya ve kimyasal işlemlere ara vermek bence en kritik nokta. Ben 6 ay saçımı boyatmadım, ilk başta görüntüsü hoşuma gitmedi ama saçım gerçekten toparladı. Matlık ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Tamamen eski haline dönmedi ama çok daha iyi durumda. Saçlarım hâlâ hassas ama artık cansız ve ölü gibi durmuyor. Gerçekçi beklentiyle yaklaşınca hayal kırıklığı da olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt