Aşırı Yağlanan Saç Derisi İçin Ne Yapılmalı?

Salih Eminoğlu

Kayıtlı Üye
Saç derim inanılmaz hızlı yağlanıyor. Sabah duş alıyorum, akşama doğru saçım sönmüş ve yağlı görünmeye başlıyor. Ertesi gün ise iyice kötü bir görüntü oluyor. Bu yüzden neredeyse her gün yıkamak zorunda kalıyorum ama bunun da iyi olmadığını biliyorum.

Farklı şampuanlar denedim, “yağlı saçlar için” olanları kullandım ama çok büyük fark görmedim. Hatta bazıları daha da hızlı yağlanmasına sebep oldu gibi hissettim. Bir dönem saçımı daha seyrek yıkamayı denedim belki dengelenir diye ama o süreçte görüntü o kadar kötüydü ki devam edemedim.

Beslenmeyle alakası var mı diye düşündüm ama çok emin olamıyorum. Aynı şekilde stres veya hormonlar da etkiliyor olabilir mi bilmiyorum. Açıkçası artık deneme yanılmadan yoruldum.

Saç derisinin aşırı hızlı yağlanmasını dengelemek için gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Her gün yıkamak aslında yağlanmayı daha da artırabiliyor. Saç derisi kuruduğunu düşünüp daha fazla yağ üretir. Ben yıkama sıklığını yavaş yavaş azalttım, ilk başta zor ama sonra dengelendi.

Şampuan çok kritik. Silikon ve ağır içerikli ürünler saç derisini yoruyor. Daha hafif, arındırıcı ama nazik bir şampuan bulman lazım. Ben eczane ürünlerine geçince fark gördüm.

Beslenme de etkiliyor bence. Yağlı ve işlenmiş gıdaları azalttığımda saçımın yağlanma süresi uzadı. Direkt mucize değil ama katkısı oluyor.

Kuru şampuan geçici çözüm olarak iyi olabilir. Özellikle dışarı çıkacağın günlerde kurtarıcı oluyor ama kalıcı çözüm değil tabii.

Hormonal da olabilir. Eğer aşırıysa bir kan değerlerine baktırmakta fayda var. Benimki öyle çıktı, tedaviyle düzeldi.

Geri
Üst Alt