Erkeklerde Aşırı Saç Dökülmesi Hangi Hastalığın Belirtisi Olabilir?

Hüseyin Türk

Kayıtlı Üye
Son dönemde saç dökülmem ciddi şekilde arttı. Bu sefer genetik gibi gelmiyor çünkü çok ani başladı. Sabah yastıkta, duşta, hatta gün içinde saçım sürekli dökülüyor. Bu durum beni biraz endişelendirdi. Çünkü erkek tipi dökülme genelde yavaş ilerliyor diye biliyorum. Benimki ise kısa sürede belirgin hale geldi.

İnternette okudukça daha da kafam karıştı. Tiroid, demir eksikliği, stres, bağışıklık sorunları… Bir sürü ihtimal var. Ama hangisi gerçekten saç dökülmesini bu kadar artırır, bilmiyorum. Doktora gitmeden önce benzer bir durum yaşayanların deneyimini merak ediyorum.

Ani ve aşırı dökülme yaşayan erkekler, altında bir sebep çıktı mı? Yoksa geçici bir dönem miydi?

Erkeklerde ani ve aşırı saç dökülmesi hangi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir?

Bende ani dökülme oldu ve sebebi demir eksikliği çıktı. Genetik sandım ama kan tahlili sonucu netleşti. Eksik tamamlanınca dökülme ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Tiroid problemi saç dökülmesini ciddi artırabiliyor. Ailede varsa mutlaka kontrol ettirmek lazım. Benim arkadaşımda bu çıktı.

Oyla 0
Aşırı stres döneminde saçım inanılmaz döküldü. O dönemi atlatınca dökülme azaldı. Her şey genetik değil.

Oyla 0
Ben kan tahlili yaptırdım ve B12 eksikliği çıktı. Takviye sonrası dökülme normale döndü. Ani artış varsa mutlaka kontrol ettirin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt