Nermin Çalışkan
Kayıtlı Üye
Uzun zamandır özellikle koltuk altımda ve ellerimde aşırı terleme sorunu yaşıyorum. Hava serin olsa bile ellerim nemli oluyor. Toplantılarda ya da biriyle tokalaşırken çok rahatsız oluyorum. Koltuk altı terlemesi de kıyafetlerimde iz bırakıyor ve özgüvenimi etkiliyor.
Stresli olduğum zamanlarda daha da artıyor ama bazen hiçbir sebep yokken de terliyorum. Normal terleme mi yoksa hiperhidroz denilen durum mu var bilmiyorum. İnternette botoks uygulaması okudum ama kalıcı mı, güvenli mi emin olamadım.
Günlük roll-on kullanıyorum ama yeterli gelmiyor. Medikal ürünler varmış ama uzun süre kullanmak zararlı mı bilmiyorum. Bu durum hayat kalitemi gerçekten etkiliyor.
Aşırı ve kontrolsüz terleme sorunu nasıl azaltılır ve kalıcı çözüm var mıdır?
Stresli olduğum zamanlarda daha da artıyor ama bazen hiçbir sebep yokken de terliyorum. Normal terleme mi yoksa hiperhidroz denilen durum mu var bilmiyorum. İnternette botoks uygulaması okudum ama kalıcı mı, güvenli mi emin olamadım.
Günlük roll-on kullanıyorum ama yeterli gelmiyor. Medikal ürünler varmış ama uzun süre kullanmak zararlı mı bilmiyorum. Bu durum hayat kalitemi gerçekten etkiliyor.
Aşırı ve kontrolsüz terleme sorunu nasıl azaltılır ve kalıcı çözüm var mıdır?