Aşırı Terleme Nasıl Durdurulur?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır özellikle koltuk altımda ve ellerimde aşırı terleme sorunu yaşıyorum. Hava serin olsa bile ellerim nemli oluyor. Toplantılarda ya da biriyle tokalaşırken çok rahatsız oluyorum. Koltuk altı terlemesi de kıyafetlerimde iz bırakıyor ve özgüvenimi etkiliyor.

Stresli olduğum zamanlarda daha da artıyor ama bazen hiçbir sebep yokken de terliyorum. Normal terleme mi yoksa hiperhidroz denilen durum mu var bilmiyorum. İnternette botoks uygulaması okudum ama kalıcı mı, güvenli mi emin olamadım.

Günlük roll-on kullanıyorum ama yeterli gelmiyor. Medikal ürünler varmış ama uzun süre kullanmak zararlı mı bilmiyorum. Bu durum hayat kalitemi gerçekten etkiliyor.

Aşırı ve kontrolsüz terleme sorunu nasıl azaltılır ve kalıcı çözüm var mıdır?

Ben koltuk altı için medikal antiperspirant kullandım ve ciddi fark gördüm. Eczaneden almıştım. Haftada birkaç kez kullanmak yeterli oluyor. Ama mutlaka talimatına uygun kullanmak gerekiyor.

Oyla 0
Bende hiperhidroz vardı ve botoks yaptırdım. Yaklaşık 6 ay boyunca terleme ciddi şekilde azaldı. Kalıcı değil ama hayat kalitesini artırıyor. Güvenli bir yerde yaptırmak önemli.

Oyla 0
Tiroid değerlerime baktırdım çünkü aşırı terleme bazen hormonal olabiliyormuş. Değerler normal çıktı ama yine de kontrol etmek iyi fikir olabilir.

Oyla 0
Stres yönetimi gerçekten etkili. Ben terapiye başladığım dönemde terlememin azaldığını fark ettim. Psikolojik faktör çok etkiliyor.

Oyla 0
Pamuklu ve nefes alan kıyafetler tercih etmek bile fark ediyor. Sentetik kumaşlar daha fazla terletiyor. Küçük değişiklikler bile rahatlatabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt