Avokado ile Saç Maskesi Gerçekten Saçı Besler mi?

Vildane Kurt

Kayıtlı Üye
Geçen hafta bir arkadaşım saçlarını toplamıştı, o kadar parlak ve canlı duruyordu ki sormadan edemedim: “Ne yaptın böyle, yeni bir ürün mü?” Gülümsedi ve “sadece avokado maskesi” dedi. İlk başta inanmadım çünkü yıllardır denemediğim doğal yöntem kalmadı, çoğu da hayal kırıklığıyla bitti. Ama onun saçlarını görünce aklımda kaldı.

Evde denemeye kalksam doğru şekilde yapabilir miyim emin değilim. Avokadoyu tek başına mı kullanmak gerekiyor yoksa içine bal, zeytinyağı gibi şeyler mi eklenmeli? Bazıları blenderdan geçirip karışım hazırlıyor ama yapışkan bir maske olur mu diye çekiniyorum. Saçlarımın nemini kaybettiğini hissediyorum, ama ağırlaştırmak da istemem.

Gerçekten merak ediyorum, avokado maskesi saçı içten besleyen bir bakım mı yoksa sadece geçici bir parlaklık mı veriyor? Deneyip sonuç alan var mı?

Avokadoyu yoğurtla karıştırıp uyguluyorum. Saçı nemlendiriyor ama ağırlık yapmıyor. Özellikle kuru uçlarda etkisini hemen gösteriyor. 20 dakika bekletip ılık suyla duruluyorum, sonuç yumuşacık saçlar.

Sade avokado bazen yeterli olmuyor. Ben içine birkaç damla badem yağı ekliyorum. Vitamin etkisi artıyor, saç telleri daha esnek hale geliyor. İlk haftadan fark hissediliyor.

Avokado gerçekten besleyici ama düzenli yapmak şart. Haftada bir uyguluyorum, iki ayda saçın dokusu değişti. Mat görünüm gitti, yerini doğal bir parlaklık aldı.

Çözüm
Kokusu biraz rahatsız edici olabilir ama etkisi çok iyi. Ben limon suyu birkaç damla ekliyorum, hem koku azalıyor hem de saç daha parlak oluyor. Uygulamadan sonra şampuanla yıkamak gerekiyor.

Avokado maskesi renkli saçlarda da işe yarıyor. Ben bakır ton saçlara sahibim, rengin canlı kalmasını sağlıyor. Yıpranmayı azaltıyor, uçları da toparlıyor.

Geri
Üst Alt