Ayak Topuklarım Neden Sürekli Çatlıyor? Krem Yetmiyor mu?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Ayaklarım yaz-kış fark etmiyor, sürekli kuru ve çatlak. Özellikle topuk bölgem sertleşiyor. Her gece krem sürüyorum ama sabaha yine aynı. Ponza taşı kullanıyorum ama birkaç gün içinde tekrar kuruyor. Nemlendirici yeterli değil gibi geliyor artık.

Bir eczacı topuk çatlakları için üre içerikli ayak bakım kremi önerdi. Onu düzenli kullanınca biraz yumuşama oldu. Ayrıca pamuklu çorapla yatmak da işe yarıyor ama her gece uygulamak kolay olmuyor. Acaba ben mi yanlış yapıyorum?

Siz ayak topuklarınızı nasıl yumuşak tutuyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir çözümünüz var mı?

Ben yıllardır bu problemi yaşıyorum. Özellikle kışın ayaklarım adeta taşa dönüyor. Nemlendirici kullanıyorum ama sabaha kadar etkisini yitiriyor. Sonra bir eczacının önerisiyle 25% üre içeren bir ayak kremi denedim. Farkı bir haftada gördüm. Kremi sürdükten sonra pamuklu çorap giyip yatıyorum. Ayrıca haftada bir topuk törpüsüyle ölü deriyi almak da çok fark ettiriyor. Düzenli olmazsa, ne sürersen sür hiçbir işe yaramıyor.

Oyla 0
Topuk çatlağı sadece nemsizlik değil, bence beslenmeyle de alakalı. Çok su içmediğim zamanlarda daha çok oluyor. Ayrıca sabun kullanımı da önemli. Sert içerikli sabunlar ayak derisini kurutuyor. Ben artık sadece zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Banyodan sonra ayaklarıma shea butter sürüyorum. Tam çözüm değil ama çatlaklar daha az belirgin hale geldi. En önemlisi düzen.

Oyla 0
Bir süre ben de “sadece krem yetmez” fikrini kabul etmek istememiştim. Ama ayak topuklarım sürekli çatlayınca durumu kabullendim. Benim çözümüm: haftada 1 ılık su banyosunda ayakları bekletmek, sonra nazikçe törpülemek ve hemen ardından yoğun bir topuk kremi uygulamak oldu. Bir de çorapsız uyumamak! Açıkta kaldığında cilt çok daha hızlı kuruyor. Artık topuklarımda gözle görülür bir düzelme var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt