Aynı Saç Modeli Başkalarında Güzelken Bende Neden Olmuyor?

Kübra Taş

Kayıtlı Üye
Beni en çok düşündüren şeylerden biri bu. Sosyal medyada, arkadaşlarımda ya da kuaförün gösterdiği örneklerde çok güzel duran saç modellerini deniyorum ama sonuç bende aynı etkiyi yaratmıyor. Saç modeli kötü değil ama o “yakışmış” hissi gelmiyor.

İlk başta kendimi suçladım. “Demek ki yüzüm sorunlu” diye düşündüm. Sonra saç tipimi sorguladım. İnce telli, dalgalı, hacmi çabuk düşen bir saçım var. Belki de model bana göre değildir ama bunu baştan nasıl anlayacağımı bilmiyorum. Kuaföre fotoğraf gösteriyorum, anlatıyorum ama yine de birebir olmuyor.

Bu durum insanın hevesini kırıyor. Artık yeni bir model denemeden önce “nasıl olsa bende olmayacak” diye düşünüyorum. Halbuki herkes için yakışan bir şey olmalı. Sadece doğru yolu bulmak zor.

Bir saç modelinin başkalarında iyi durup kişide aynı etkiyi yaratmamasının asıl sebebi ne olabilir?

En büyük sebep saç yapısı. Ben de bunu geç fark ettim. Kalın telli ve düz saçta güzel duran model, ince telli dalgalı saçta aynı durmuyor. Fotoğraflar çok yanıltıcı.

Oyla 0
Yüz şekli kadar yüz oranları da önemli. Aynı yüz tipinde olsak bile alın, çene, elmacık kemiği oranları farklı. Bu yüzden birebir sonuç beklemek gerçekçi olmuyor.

Oyla 0
Kuaförler bazen modeli saça değil, fotoğrafa göre yapıyor. Ben artık “bana nasıl uyarlanır” diye özellikle soruyorum. O zaman sonuç daha tatmin edici oluyor.

Oyla 0
Şekillendirme çok büyük fark yaratıyor. Başkasında güzel duran saç, her gün o şekilde şekillendirildiği için güzel duruyor olabilir. Ben bunu kabullenince kendime kızmayı bıraktım.

Oyla 0
Kuaförüm bana “modeli değil, mantığını al” demişti. Yani aynısını istemek yerine bana uyacak versiyonunu yaptık. İlk defa bir modeli kendimde beğendim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt