Bacaklarda Sürekli Kuruluk Yaşayan Var Mı?

Handan Korkmaz

Kayıtlı Üye
Bacaklarımda yaşadığım kuruluk artık mevsimsel bir şey olmaktan çıktı gibi hissediyorum. Yaz kış fark etmiyor, ne zaman aynaya baksam özellikle diz altı bölgem mat, pul pul ve cansız duruyor. Duş sonrası krem sürmezsem zaten birkaç dakika içinde gerilme hissi başlıyor ama sürdüğüm halde bile gün içinde tekrar kuruyor. Bazen kaşınma bile oluyor ve bu durum gerçekten rahatsız edici hale geliyor.

Duşta kullandığım ürünleri değiştirdim, daha yoğun kremler denedim, hatta bir ara her gün yağ sürmeye çalıştım ama yine de tam anlamıyla rahat edemedim. Tüy alma sonrası daha da belirginleşiyor sanki. Jilet mi kötü geliyor, ağda mı, yoksa tamamen cilt yapımla mı alakalı emin olamıyorum. Bazı günler cildim kremi emiyor gibi, bazı günler ise ne sürersem süreyim etkisi çok kısa sürüyor.

Çevremde bu sorunu yaşayan çok kişi var ama herkes farklı bir çözüm öneriyor. Kimisi duş süresini kısalt diyor, kimisi peelingi bırak diyor. Ben de artık deneme yanılmadan biraz daha bilinçli ilerlemek istiyorum. Sürekli kuruluk normal mi, yoksa mutlaka bir yerde yanlış mı yapıyorum bunu anlamaya çalışıyorum.

Bacaklarında sürekli kuruluk yaşayanlar bu durumu azaltmak için neler yapıyor, gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Ben de yıllarca bununla uğraştım. En büyük farkı duşta kullandığım ürünleri değiştirince gördüm. Köpüren, parfümlü duş jellerini bırakıp daha nazik, nemlendirici içerikli ürünlere geçince bacaklarım daha az kurudu. Üstüne duş sonrası krem şart.

Oyla 0
Bende jilet sonrası kuruluk çok artıyordu. Jilet öncesi mutlaka yağ ya da krem kullanmaya başladım. Duş sonrası da cilt tamamen kurumadan nemlendirici sürüyorum. Bu şekilde kaşıntı ve pullanma ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Benim sorunum meğer çok sıcak duş alıyormuşum. Ilık suya geçince ve duş süresini kısaltınca bacaklarımdaki kuruluk gözle görülür şekilde azaldı. Üstüne düzenli nemlendirme eklenince fark net oldu.

Oyla 0
Her gün krem sürmek bana yetmiyordu. Haftada birkaç gün vücut yağı ekleyince nemi daha iyi tuttuğunu fark ettim. Özellikle gece yatmadan önce sürmek sabaha kadar fark yaratıyor.

Oyla 0
Bence bu durum çok yaygın ama normal diye kabullenmemek lazım. Düzenli bakım ve doğru ürünle ciddi şekilde azalıyor. Birkaç gün aksattığımda fark hemen ortaya çıkıyor, o yüzden süreklilik çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt