Bakır Saç Rengi Kalıcı mı? Yıkadıkça Turunculaşır mı? Tecrübelerinizi Merak Ediyorum

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Merhaba,
İlk defa geçen ay saçımı boyattım ve tercihim uzun süredir aklımda olan bakır tonlarından yana oldu. Kuaförde ilk çıktığımda aynaya bakıp “tam hayal ettiğim gibi” dedim. Ama işler birkaç yıkamadan sonra değişmeye başladı.

Şu an 3. haftadayım ve renk, özellikle uç kısımlarda hafif turuncuya dönmeye başladı. Bu geçiş doğal mı, yoksa rengi koruyamıyorum mu emin değilim. Saçımda boya dışında kimyasal yok, ama her gün yıkamıyorum da.

Bakır gibi canlı renkleri tercih edenler bu renk solması sorununu nasıl yönetiyor?
Özel şampuan ya da renk sabitleyici ürünler işe yarıyor mu? Ve en önemlisi: Bu tonları tercih ettiğinize değdi mi?

Düşünenler için tecrübelerin çok yol gösterici olacağına inanıyorum. 🌸

Bakır saç rengi gerçekten aşırı güzel ama maalesef kalıcılığı en zayıf renklerden biri diyebilirim. İlk boyandığında o parlaklık harika ama daha ikinci haftadan itibaren canlılığını yitiriyor. Bende bakırın o koyu kırmızımsı tonu bir hafta sonra açıldı, üçüncü hafta turunculaşma başladı. Yıkadıkça saç daha da matlaştı.

Çözüm olarak kuaförüm renk yenileyici maske önerdi, o biraz toparladı ama yine de sürekli bakım isteyen bir renk. Eğer haftada 2-3 kez yıkıyorsan bu rengi korumak ciddi bir çaba gerektiriyor. Ama etkisi çok çekici, hâlâ vazgeçemiyorum.

Oyla 0
Bakırı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Açık konuşmak gerekirse bu ton aşırı alımlı ama çok da nankör :) İlk birkaç gün fotoğraflarda ışıl ışıl duruyor ama sonra pigmentler çabuk siliniyor. Bende özellikle uçlar erken soldu. Yıkama sıklığını azalttım, renk koruyucu ürünler kullandım ama yine de her 3-4 haftada bir tazelemek gerekiyor.

Ama doğru tonu yakalayınca cilt tonunu çok güzel tamamlıyor. Özellikle açık buğday tenlilerde harika duruyor. Eğer zahmetine katlanırım diyorsan kesinlikle denemeye değer bir renk.

Oyla 0
Geri
Üst Alt