Betül Taşçı
Kayıtlı Üye
Kuru ve mat saçlarla uğraşan biri olarak bal maskesini denememek için uzun süre direndim. “Yapışır, zor çıkar” diye düşünüyordum. Fakat bir gün kuaförüm, “bal saçı beslemekle kalmaz, ışığı yansıtan bir tabaka oluşturur” dediğinde aklıma kazındı. Eve döner dönmez küçük bir kavanoz balı mutfaktan kaptım, denemeye karar verdim.
İlk denemede fazla kaçırdım sanırım, saçım resmen tatlıya dönmüştü. Ama ikinci denemede ölçüyü buldum. Balı biraz zeytinyağıyla karıştırıp nemli saça sürdüm. 15 dakika bekletip duruladıktan sonra fark inanılmazdı: saçlarım daha yumuşak, daha kolay taranır hale gelmişti. O “donuk” görünüm yerini doğal bir parlaklığa bıraktı.
Yine de merak ediyorum; bu etki geçici mi, yoksa balın gerçekten kalıcı bir besleyici gücü var mı?
Düzenli yapanlar, sizce bal maskesi uzun vadede işe yarıyor mu?
İlk denemede fazla kaçırdım sanırım, saçım resmen tatlıya dönmüştü. Ama ikinci denemede ölçüyü buldum. Balı biraz zeytinyağıyla karıştırıp nemli saça sürdüm. 15 dakika bekletip duruladıktan sonra fark inanılmazdı: saçlarım daha yumuşak, daha kolay taranır hale gelmişti. O “donuk” görünüm yerini doğal bir parlaklığa bıraktı.
Yine de merak ediyorum; bu etki geçici mi, yoksa balın gerçekten kalıcı bir besleyici gücü var mı?
Düzenli yapanlar, sizce bal maskesi uzun vadede işe yarıyor mu?