Banyo Rutininde Sıralama Ne Olmalı? Yağ mı, Peeling mi, Krem mi Önce?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Bu belki küçük bir detay gibi görünüyor ama benim için tam bir bilinmezdi. Banyoda önce sabun mu kullanmalı, yoksa peeling mi? Vücut yağı ne zaman sürülmeli? Ben genelde kafama göre hareket ederdim. Bazen duşun başında peeling yapardım, bazen sonunda. Sonra merakıma yenik düşüp okudum, araştırdım.

Meğer en doğru sıralama şuymuş: önce duş, sonra vücut peelingi, ardından yumuşak sabunla durulama ve banyodan çıkar çıkmaz nemlendirici uygulama. Cildin gözenekleri açıldığı için bu sırayla hem temizlik derinleşiyor hem de ürünler daha iyi emiliyor. Bunu uygulamaya başladığımdan beri cildimdeki yumuşaklık hissi gözle görülür şekilde arttı. Ama hâlâ bazı kaynaklar farklı şeyler söylüyor.

Sizce en etkili banyo rutini sıralaması nasıl olmalı? Gerçekten önce peeling yapmak mı daha iyi sonuç veriyor?

Bunu çok deneme yanılmayla öğrendim. Şimdi sırayla: önce ılık suyla duş, sonra peeling, sonra sabun. Duştan sonra da 3 dakika içinde nemlendirici. Bu sırayla cildim hem daha temiz hem daha yumuşak oluyor.

Oyla 0
Ben önce sabunla yıkanırdım ama sonra peeling yapınca cildim daha hassas oluyordu. Şimdi önce peeling, sonra sabun, sonra durulama. En son nemlendirici sürüyorum. En iyi sonucu böyle aldım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt