Banyodan Sonra Cilt Neden Geriliyor? Sabun Seçimi Ne Kadar Etkili?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Duştan çıktıktan sonra özellikle bacak bölgemde cildim aşırı geriliyor, sanki kuruyup çatlayacakmış gibi. Önce suyun sıcaklığından sandım ama ılık su kullandığımda da değişmedi. Sonra sabun ve duş jellerini inceledim; meğer bazılarında sülfat ve parfüm oranı çok yüksekmiş.

Şu anda sabunsuz, pH dengeli ve parfümsüz duş jeli kullanıyorum. Farkı hemen hissettim. Cildim hala hafif geriliyor ama eskisi kadar değil. Ayrıca banyodan sonra 5 dakika içinde nemlendirici uygulamak da etkili oldu.

Siz banyo sonrası cilt gerginliğini nasıl önlüyorsunuz? Sabun veya şampuan seçimi sizde de fark yaratıyor mu?

Banyodan sonra cildimin özellikle baldır ve bel kısmı adeta kaşınıyor. Meğer sorun kullandığım sabundaymış. Sülfat ve parfüm içeren sabunlar ciltteki koruyucu bariyeri bozuyormuş. Şu anda sadece gliserin bazlı doğal sabun kullanıyorum. Ayrıca duş sonrası ilk 3 dakikada nemlendirici sürmek ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim cildim karmadan kuruya dönük. Uzun duşlardan sonra cildimin neredeyse plastik gibi gerildiğini hissediyordum. Meğer sıcak su da etkiliymiş. Şimdi maksimum 10 dakikalık duş, ılık su ve sabunsuz temizleyici kullanıyorum. Özellikle pH dengeli duş jelleri cildin nemini korumada çok etkili.

Oyla 0
Cilt gerilmesi bende duşta kese yaptıktan sonra zirve yapıyor. Meğer ölü deriyi atmak iyi ama aşırıya kaçınca cilt savunmasız kalıyormuş. Şimdi sadece haftalık kese yapıyorum, diğer zamanlar sadece duş yağı kullanıyorum. Ayrıca banyoda nem cihazı kullanmak da banyo sonrası kuruluğu azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt