Saç Dökülmesi Askerlikten Sonra Artan Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Resul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Resul

Kayıtlı Üye
Askerden geleli yaklaşık 4 ay oldu. Askerlik sürecinde hem stres vardı hem uykusuzluk hem de düzensiz beslenme. Sürekli şapka takma, terleme, farklı şampuan kullanımı derken saçımı çok da düşünemedim açıkçası. Ama terhis olduktan sonra aynaya baktığımda özellikle ön çizgide ve tepede belirgin bir seyrelme fark ettim.

Duşta dökülen saç miktarı da arttı. Şimdi kafama takılan şu: Askerlik süreci mi bunu tetikledi yoksa genetik süreç zaten vardı da o dönemde hızlandı mı? Çünkü askerlikte ciddi stres yaşadım ve kilo da verdim. Acaba bu geçici bir dökülme mi yoksa kalıcı bir başlangıç mı?

Askerlik sonrası saç dökülmesi yaşayan oldu mu? Süreç normale döndü mü?

Askerlik gibi yoğun stres ve düzensiz yaşam dönemleri erkeklerde kalıcı saç dökülmesini tetikler mi?

Bende askerlikten sonra ciddi dökülme oldu. Özellikle ilk 3–4 ay çok fazlaydı. Dermatoloğa gittim, “telogen effluvium” dedi yani stres kaynaklı geçici dökülme. 6–8 ay içinde azaldı. Ama şunu fark ettim: Genetik yatkınlık varsa o süreç hızlanabiliyor.

Oyla 0
Askerlikte stres, uykusuzluk ve beslenme düzensizliği saç döngüsünü bozabiliyor. Bu da ani dökülmeye yol açabiliyor. Ama genetik dökülmeyle karışabiliyor. Eğer dökülme tüm kafada olduysa geçici olma ihtimali yüksek.

Oyla 0
Ben askerde çok kilo verdim ve dökülme başladı. 1 yıl sonra normale döndü ama ön çizgi biraz gerilemiş kaldı. Yani geçici faktörler kalıcı süreci hızlandırabiliyor.

Oyla 0
Doktorum “askerlik gibi yoğun dönemler geçici dökülme yapabilir ama genetik süreci başlatmaz, varsa hızlandırabilir” dedi. Bu ayrım önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt