Saç Dökülmesi Yaşayan Erkekler Günlük Bakımda Neleri Değiştirdi?

Samet Bulut

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başladıktan sonra günlük alışkanlıklarımı sorgulamaya başladım. Duş sıklığı, su sıcaklığı, şampuan seçimi, saç kurutma şekli… Hepsinin etkisi olabilir mi diye düşündüm. Özellikle sıcak suyla duş alıyorum ve saçımı sert şekilde kuruluyorum. Bunlar süreci hızlandırır mı bilmiyorum.

Saç dökülmesi yaşayan erkekler günlük bakımda gerçekten değişiklik yaptı mı? Daha sık yıkamak mı daha az yıkamak mı doğru? Saç şekillendirici ürünler süreci etkiler mi?

Kısacası genetik süreci değiştiremeyiz belki ama günlük bakımda yapılan hatalar dökülmeyi artırır mı?

Saç dökülmesi yaşayan erkekler günlük bakım rutininde hangi değişiklikleri yaparak fark gördü?

Ben su sıcaklığını düşürdüm ve agresif kurulamayı bıraktım. Eskiden havluyla sertçe ovalardım. Bu kırılmayı artırıyormuş. Nazik davranmaya başlayınca saç kalitesi düzeldi ama genetik süreç aynı hızda devam etti.

Oyla 0
Şampuanı saç derime uygun seçmek ciddi fark yarattı. Yağlı derim vardı, uygun ürüne geçince kaşıntı ve dökülme azaldı. Günlük bakım saç derisi sağlığı için önemli.

Oyla 0
Saçı çok sık yıkamak ya da çok az yıkamak ikisi de sorun olabilir. Ben her gün yıkıyorum ama nazik ürün kullanıyorum. Saç derisi temiz kaldıkça daha sağlıklı.

Oyla 0
Saç şekillendirici ürünleri azalttım. Jöle ve wax fazla kullanmak saç derisini yorabiliyor. Minimal ürün daha iyi geldi.

Oyla 0
Doktorum “günlük bakım genetik dökülmeyi durdurmaz ama hızlandırmamak senin elinde” dedi. Yani doğru rutin süreci destekler ama tek başına çözmez.

Oyla 0
Geri
Üst Alt