Mevsim Geçişlerinde Saç Dökülmesi Yaşayan Var Mı, Ne Yaptınız?

Nilüfer

Kayıtlı Üye
Her mevsim geçişinde aynı şeyi yaşamaktan gerçekten yoruldum. Özellikle yazdan sonbahara ve kıştan ilkbahara geçerken saç dökülmem inanılmaz artıyor. Normal zamanlarda da saç dökülüyor ama bu dönemlerde resmen avuç avuç gidiyormuş gibi hissediyorum. Duşta süzgeci temizlemek bile moralimi bozuyor.

En sinir bozucu kısmı da bunun her yıl tekrar etmesi. “Mevsimsel, normal” deniyor ama her seferinde daha mı fazla dökülüyor acaba diye düşünmeden edemiyorum. Saçlarım eskisi kadar dolgun değil ve bu beni psikolojik olarak da etkiliyor. Bir yandan panik olmak istemiyorum, bir yandan da altında başka bir sebep mi var diye düşünüyorum.

Şampuan değiştirdim, maske yaptım, vitamin kullandım ama hangisi gerçekten işe yaradı emin değilim. Bu süreci yaşayan kadınların ne yaptığını, neyin gerçekten fayda sağladığını çok merak ediyorum.

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi yaşayanlar bu dönemi nasıl atlattı, size iyi gelen ne oldu?

Ben de her mevsim geçişinde aynı durumu yaşıyorum. Özellikle sonbaharda dökülme çok artıyor. Doktorum bunun mevsimsel olduğunu ve genelde 1–2 ay içinde normale döndüğünü söyledi. Ben bu dönemde saçımı daha az ısıyla şekillendiriyorum ve biraz daha nazik davranıyorum.

Oyla 0
Bende de mevsim geçişleri tam bir kabus. Geçen yıl panik olup kan tahlili yaptırmıştım, demir eksikliği çıktı. Takviye kullanmaya başlayınca dökülme yine oldu ama daha kısa sürdü. O yüzden bazen mevsimsel gibi görünen şeyin altında başka nedenler de olabiliyor.

Oyla 0
Açıkçası ben artık çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Çünkü her yıl aynı dönemde oluyor ve sonra kendiliğinden azalıyor. Bu süreçte saçımı daha seyrek yıkıyorum, sert taramıyorum. Psikolojik olarak sakin kalmak da önemli bence.

Oyla 0
Benim dökülmem mevsim geçişlerinde artıyor ama saç derim de çok hassaslaşıyor. Kaşıntı ve kuruluk olunca dökülme daha da artıyor. Bu dönemlerde mutlaka hassas saç derisine uygun ürünlere geçiyorum, biraz faydasını görüyorum.

Oyla 0
Mevsimsel dökülme yaşayanlardanım ama artık bunu kabullendim. Önceden çok panikliyordum, şimdi daha bilinçliyim. Dökülme oluyor ama birkaç ay sonra toparlıyor. Yine de vitamin ve beslenmeye bu dönemlerde ekstra dikkat ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt