Bir Anda Artan Saç Dökülmesi Yaşayan Var Mı, Ne Kadar Normal?

Yaren Çetin

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç dökülmesi konusunda ciddi bir tedirginlik yaşıyorum. Duşta elime gelen saç miktarı arttı, tararken fırçada daha fazla saç görmeye başladım. Eskiden de dökülme olurdu ama bu kadar dikkatimi çekmezdi. Şimdi neredeyse her gün fark ediyorum ve bu da ister istemez kafama takılıyor. Aynaya bakarken “acaba seyrelme mi başladı” diye kontrol eder oldum.

Mevsim geçişi deniyor, stres deniyor ama bu durum biraz uzun sürdü gibi geliyor. Son zamanlarda hem zihinsel olarak yoğunum hem de beslenmem çok düzenli sayılmaz. Bunların etkisi olabilir mi diye düşünüyorum ama nerede “normal dökülme” bitiyor, nerede “bir sorun var” başlıyor ayırt etmek zor. İnternette okudukça da kafam daha çok karışıyor çünkü herkes farklı bir sınır söylüyor.

Şu an saçımda bariz bir açılma yok ama dökülmenin artmış olması beni huzursuz ediyor. Hemen bir şeyler yapmalı mıyım yoksa bir süre izleyip geçmesini mi beklemeliyim emin değilim. Panikle yanlış ürünlere yönelmek istemiyorum ama hiçbir şey yapmadan beklemek de zor.

Bir anda artan saç dökülmesi hangi noktaya kadar normal sayılıyor, ne zaman ciddiye almak gerekiyor?

Ben de benzer bir dönem yaşadım. Mevsim geçişiyle birlikte stres de eklenince dökülme bariz artmıştı. Yaklaşık iki ay sürdü, sonra kendiliğinden azaldı. O süreçte sadece saçı daha nazik kullanmaya dikkat ettim.

Oyla 0
Uzun süre “normaldir geçer” dedim ama bende demir eksikliği çıktı. Kan değerleri düzelince dökülme de azaldı. Eğer aylarca sürüyorsa sadece saç ürünlerine odaklanmamak gerekiyor.

Oyla 0
Stresin etkisini küçümsememek lazım. Yoğun bir dönemden geçerken dökülme bende de artıyor. Biraz sakinleşince fark edilir şekilde azalıyor. Psikolojik tarafı gerçekten büyük.

Oyla 0
Benim saç derim hassas, yanlış şampuan kullandığımda dökülme artıyor. Ürünü değiştirdiğimde toparladı. Bazen sebep sandığımızdan daha basit olabiliyor.

Oyla 0
Dökülme var ama saç çizgisinde açılma yoksa genelde geçici oluyor. Ama seyrelme fark edilmeye başlarsa beklememek daha iyi. Kendi sürecini gözlemlemek önemli. Vichy ve Ducray markalı şampuanlarda bu süreçte çok etkili.

Oyla 0
Geri
Üst Alt