Saçlarım Sanki Bir Anda Güçsüzleşti! Teller Neden Bu Kadar Çabuk Yumuşayıp Esniyor?

İlayda Arslan

Kayıtlı Üye
Son birkaç gündür saçlarıma dokunduğumda tuhaf bir “lastiksi” his alıyorum. Ne tam kopuyor ne de normal esnekliğinde… Sanki saç telleri kendi direncini kaybetmiş gibi davranıyor. Islakken daha belirgin, kuruyunca da hafif bir gevşeklik hissi kalıyor. Bu durumu daha önce yaşamadığım için sebep bulmakta zorlanıyorum.

Rutinim aynı, ürünler aynı ama saçın verdiği tepki tamamen değişmiş durumda. Teller sanki içten zayıflamış gibi ince ve güçsüz hissediliyor. Böyle ani bir yumuşama normal midir yoksa bir şeyin işareti mi bilmiyorum. Aynı dönemi yaşayan varsa neyin işe yaradığını duymayı çok isterim.

Saçların yumuşayıp elastikleşmesi sizce neden olur ve nasıl toparlanır?

Ben böyle bir yumuşama yaşadığımda sebebin fazla nem yüklemesi olduğunu öğrenmiştim. Nem maskelerini çok sık kullanınca saç içten gevşiyor. Bir süre ara verip protein içeren ürünler ekleyince saç tekrar eski direncine dönmüştü.

Oyla 0
Benim saçımda aynı durum saçın fazla ıslak kalmasıyla tetiklenmişti. Havlu yerine mikrofiber kullanıp kurutma süresini kısaltınca teller daha az esnemeye başladı. Su yükü fazla olduğunda saç gerçekten “lastik gibi” olabiliyor.

Oyla 0
Bir arkadaşımın önerisiyle saç tellerini güçlendiren keratin spreyini denemiştim. Aşırı hızlı toparladı diyemem ama birkaç uygulamadan sonra saçın tutuşu belirgin şekilde arttı. Nem ve protein dengesi bozulunca böyle reaksiyonlar olabiliyormuş.

Oyla 0
Mevsim geçişlerinde saçım aynı şekilde tuhaflaşır. Havanın nemi değişince saç telleri içerideki nemi tutamaz hale geliyor. Haftada bir uyguladığım hafif yağ bakımı saçın formunu yerine getirmişti. Mevsim etkisi şaşırtıcı derecede güçlü oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt