Saçlarım Uzayınca Daha Seyrek Görünüyor, Kısa Kullanmak Mantıklı Mı?

Cihan Öztürk

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda fark ettiğim bir durum var. Saçlarım biraz uzayınca özellikle tepe ve ön bölgede daha seyrek görünmeye başlıyor. Uzunken saç telleri aşağı doğru yatıyor ve sanki aralarındaki boşluk daha net ortaya çıkıyor. Ama kısalttığımda daha dolgun duruyor gibi hissediyorum.

Bu durum tamamen optik mi yoksa gerçekten yoğunluk kaybı olduğu için uzun saç bunu daha mı belli ediyor bilmiyorum. Özellikle ışık altında uzun saç daha ince ve sönük duruyor. Kısa kesince ise daha dik durduğu için hacim hissi veriyor. Ama bir yandan da “kısalttıkça daha açık görünür” diyenler var.

Saç dökülmesi sürecinde saç modelinin ciddi fark yarattığını söyleyen çok kişi var. Uzun saç seyrelmeyi daha mı belirgin yapar yoksa bu tamamen benim algım mı? Süreç ilerliyorsa kısa kullanmak mantıklı mı yoksa bu sadece kamuflaj mı olur?

Gerçekten kararsız kaldım çünkü saçımı biraz uzun kullanmayı seviyorum ama görüntü moralimi bozuyor.

Saç dökülmesi yaşayan erkeklerde saçı kısa kullanmak gerçekten daha dolgun bir görünüm sağlar mı yoksa seyrelme her boyda aynı şekilde mi belli olur?

Uzun saç yerçekimi nedeniyle aşağı doğru yatar ve aradaki boşlukları daha net gösterir. Özellikle tepe bölgesinde seyrelme varsa uzun saç bunu gizlemez, aksine daha belirgin hale getirir. Kısa saç ise daha dik durur ve hacim illüzyonu yaratır. Ben de seyrelme başladığında saçımı kısa kullanmaya başladım ve görüntü ciddi anlamda toparladı. Bu süreci durdurmaz ama estetik olarak daha iyi durabiliyor.

Oyla 0
Bu tamamen optik değil. Saç teli inceldikçe uzunken daha sönük görünür. Kısayken kalınlık hissi artar. Ben uzun kullandığım dönemde tepe daha açık görünüyordu. Kısalttığımda insanlar fark etmemeye başladı. Yani model gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Saçın yoğunluğu azaldıkça uzun saç boşlukları büyütür. Özellikle ışık vurduğunda kafa derisi daha net görünür. Kısa saç ise ışığı daha homojen dağıtır. Bu yüzden çoğu erkek dökülme sürecinde kısa modeli tercih eder.

Oyla 0
Eğer seyrelme erken aşamadaysa kısa kullanmak iyi bir çözüm. Ama ileri seviyede açıklık varsa çok kısa kesmek de açığı daha net gösterebilir. Yani doğru uzunluğu bulmak önemli.

Oyla 0
Ben aynı kararsızlığı yaşadım. Kuaförüm “yoğunluk azaldıkça saç kısalır” demişti. Denedim ve gerçekten daha dolgun göründü. Süreç aynı ama görüntü daha toparlanmış oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt