Saçlarım İncelip Gücünü Kaybediyor, Bu Süreç Geri Döner Mi?

Galip Avcı

Kayıtlı Üye
Son 1 yıldır saç tellerim belirgin şekilde inceldi. Eskiden daha kalın ve sertti, şimdi daha yumuşak ve hacimsiz. Saç var ama güçlü değil. Ön çizgi hafif geriledi ama asıl fark tel kalınlığında. Bu durum beni düşündürüyor çünkü incelme genetik dökülmenin başlangıcı deniyor.

Ama bir yandan da son dönemde stres, düzensiz beslenme ve uyku problemi yaşadım. Acaba bu faktörler mi saç kalitesini düşürdü? Eğer geçici bir durumsa toparlar ama genetik sürecin başlangıcıysa zaman kaybetmek istemiyorum.

İncelen saç telleri tekrar kalınlaşabilir mi yoksa bu tek yönlü bir süreç mi?

Erkeklerde incelen ve güçsüzleşen saç telleri yeniden kalınlaşabilir mi?

Eğer incelme genetik miniaturizasyon kaynaklıysa geri kalınlaşma zor. Ama erken dönemde müdahale edilirse tel kalitesi bir miktar toparlayabiliyor. Ben tepe bölgesinde hafif kalınlaşma gördüm ama tamamen eski haline dönmedi.

Oyla 0
Stres ve beslenme kaynaklı incelme geçici olabilir. Bende yoğun stres döneminde saçlarım zayıfladı ama düzen sağlanınca toparladı. O yüzden önce genel sağlık durumuna bakmak lazım.

Oyla 0
Genetik dökülmede her saç döngüsünde tel biraz daha incelir. Eğer süreç buysa kendi kendine geri dönmez. Bu yüzden erken fark önemli.

Oyla 0
Doktorum incelmenin nedenine bağlı olduğunu söyledi. Geçici sebepler varsa geri döner, genetik miniaturizasyon varsa süreç ilerler. Bu ayrım kritik.

Oyla 0
Geri
Üst Alt