Saçlarım Bir Anda Eski Dolgunluğunu Kaybetti! 1 Haftada Hacim Kaybı Yaşayan Var mı?

Gamze Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Son birkaç gündür saçlarımda öyle hızlı bir değişim oldu ki hâlâ şaşkınım. Normalde kendi halinde dolgun duran saçım, bir hafta içinde sanki inmiş gibi. Sabah uyandığımda hacim tamamen yok, gün içinde de ne tararsam tarayayım kendine gelmiyor. Sertlik yok, dökülme artmadı ama sanki saçımın içinde “hava” kalmamış gibi bir görüntü var.

Rutinimi hiç değiştirmedim, ürünler aynı, ısı yok… Böyle ani bir çökme neden olur gerçekten bilmiyorum. Hep yavaş yavaş olurdu, bu kadar kısa sürede böyle bir hacim kaybı yaşayacağımı hiç düşünmezdim. Bu nedenle benzer bir şey yaşayan varsa çok merak ediyorum: geçici midir, yoksa bir şeyin başlangıcı mı?

Bu kadar kısa sürede yaşanan hacim kaybı sizce neden olur, sizde nasıl düzelmişti?

Bende böyle hızlı hacim kaybı olduğunda sebep uyku düzenimin bozulmasıydı. Yeterince uyumayınca saç kökleri bile daha “yorgun” görünüyormuş. Birkaç gün düzenli uyuyunca hacim yavaş yavaş geri gelmişti. Vücudun tepkisi şaşırtabiliyor.

Benim durumumda yeni aldığım saç fırçası sebep olmuştu. Fırça saç tellerini fazla bastırıyormuş ve hacmi söndürüyormuş. Daha yumuşak bir fırçaya geçince iki günde toparladı. Aklıma bile gelmezdi böyle bir etki olacağı.

Hacim kaybı bende mevsim geçişiyle ortaya çıkmıştı. Havanın nemi değişince saçın tutuşu da değişiyor. Durulanmayan hafif bir sprey ekleyince saçım yeniden canlanmıştı. Mevsimsel olabilir, dikkat etmekte fayda var.

Bendeki neden saç kremiydi. Ne kadar az sürdüğümü sansam da dip bölgeye bulaşıyormuş ve saçın ağırlığını artırıyormuş. Kremi sadece uçlara uygulamaya geçince hacim geri geldi. Küçük bir uygulama hatası bile etkiliyor.

Saçımda ani hacimsizlik olduğunda su sertliğinden kaynaklandığını öğrendim. Taşındığım yerde su daha ağırdı ve saçım adeta çökmüştü. Duş başlığı filtresi takınca inanılmaz fark etti. Su değişimi çok büyük rol oynuyor.

Geri
Üst Alt