Saçlarım Bir Anda Daha Mat Görünmeye Başladı, Bu Değişimin Sebebi Ne Olabilir?

Melodi Akyol

Kayıtlı Üye
Bugün aynaya baktığımda saçlarımın renginden çok dokusunda bir değişiklik fark ettim. Parlaklığını son birkaç haftadır yavaş yavaş kaybetmiş ama bugün sanki tamamen matlaşmış gibiydi. Her zamanki bakım rutinimi uyguluyorum, ısı neredeyse hiç kullanmıyorum ama yine de saç telleri ışığı eskisi gibi yansıtmıyor. Hatta elimi gezdirdiğimde pürüzlü bir his bile var sanki.

Bazen böyle dönemlerin doğal olduğunu söylüyorlar ama bu kadar hızlı bir değişim yaşamak beni düşündürdü. Ürün mü fazla geldi, hava mı etkiledi, yoksa saçım bir şeye tepki mi veriyor… net bir tahminim yok. Benzer bir durumla karşılaşanlar varsa mutlaka deneyimlerini duymak isterim.

Saçların bir anda matlaşması sizce neyden kaynaklanır, sizde ne işe yaramıştı?

Ben böyle matlaşma yaşadığımda sebep saç ürünlerini çok fazla üst üste kullanmammış. Birikme olunca saç ışığı yansıtmıyor ve pürüzlü hissediliyor. Arındırıcı şampuanla bir kere yıkayınca bile belirgin şekilde toparlamıştı.

Bendeki sorun tamamen hava değişimiydi. Soğuk ve kuru havada saçım nemini kaybedince matlaşıyordu. Haftada iki kez nem maskesi ekleyince parlaklık geri geldi. Dış etkenler düşündüğümden çok daha fazla etki ediyormuş.

Mat görüntü bende suyun sertleşmesiyle olmuştu. Yeni taşındığım yerde su daha kireçliydi ve saçım bir anda matlaştı. Duş başlığı filtresi bu sorunu neredeyse tamamen çözdü. Su kalitesi çok fark ettiriyor.

Isıyı çok düşük seviyede kullandığımı sanıyordum ama saçlarım yine de zarar görmüş. Isı koruyucuyu düzgün uygulamıyormuşum. Doğru ürün ve doğru miktar kullanınca saçımda parlaklık geri geldi. Ufak bir hata bile etki ediyor.

Geri
Üst Alt