Saçlarım Bir Anda Daha Çabuk Kopmaya Başladı! Kırılma Artışı Yaşayan Var mı?

Güneş

Kayıtlı Üye
Bugün saçımı tararken dikkatimi çeken şey dökülme değil, kopan kısa teller oldu. Tarakta bir sürü minik kırık saç vardı ve bu benim için yeni bir durum. Saçımın genelinde bir güçsüzlük hissi var sanki. Ne rutinde değişiklik yaptım ne ısı kullandım; bu yüzden neden böyle hızlandığını anlamakta zorlanıyorum.

Kopmaların artması sadece görüntüyü değil, saçın dokusunu da etkiliyor. Eskiden esnek olan teller şimdi daha sert ve gergin gibi duruyor. Aynı dönemi yaşayanlar mutlaka vardır, bu nedenle hem sebebini hem de çözümünü merak ediyorum.

Saçlarda ani kopma artışı sizde neye bağlı çıkmıştı?

Dün fark ettim ki, saçımı duşta hâlâ çok ıslakken tarıyordum. Islak saç daha hassas oluyor ve en ufak çekişte kopuyor. Geniş dişli bir tarak alıp sadece nemliyken taramaya başlayınca kopmalar ciddi şekilde azalmıştı.

Oyla 0
Benim için çözüm, protein ve nem dengesini kontrol etmekti. Saçım fazla protein yüklendiğinde çok kırılganlaşıyormuş. Nem odaklı maskeye geçince birkaç yıkamada bile esnekliğin geri geldiğini hissettim.

Oyla 0
Bir uzman, kullandığım şampuanın fazla arındırıcı olduğunu söylemişti. Saçın doğal yağını fazla çeken ürünler teli sertleştirip koparmaya çok yatkın hale getiriyor. Daha yumuşak içerikli bir şampuana geçince bu durum tamamen düzeldi.

Oyla 0
Bende tetikleyici, günlük topuz yapmammış. Saç lastiği aynı noktayı sürekli zorluyormuş ve teller o bölgede daha çabuk kırılıyordu. Toplama şeklini değiştirince, özellikle gevşek modeller kullanınca kopmalar belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Son dönemde hava çok kuruduğu için, ben de kopma artışı yaşamıştım. Ortam nemi düşünce saç telleri daha kolay kırılıyor. Evde nemlendirici cihaz çalıştırmaya başlayınca saçımın sertliği bile değişti. Basit ama etkili bir fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt