Saç Dökülmesi Yaşayan Erkekler Hangi Tedavilerden Memnun Kaldı?

Cihan Taşkıran

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşmaya başladığımdan beri fark ettiğim en net şey şu oldu: Herkes bir şeyler deniyor ama memnuniyet konusu çok karışık. Aynı tedaviyi kullanan iki kişiden biri “hayatımı kurtardı” derken diğeri “hiç işe yaramadı” diyebiliyor. Bu da insanın kafasını daha da karıştırıyor. Ben de bu süreçte birkaç farklı yöntem denedim ama hangisinden gerçekten memnun kaldığımı netleştirmem zaman aldı.

Bazı tedaviler dökülmeyi bir süre yavaşlattı, bazıları saç derimi rahatlattı ama “tam çözüm” diyebileceğim bir şey olmadı. Yine de tamamen umutsuz da değilim. Çünkü bazı yöntemler beklentiyi doğru ayarlayınca gerçekten tatmin edici sonuçlar verebiliyor. Özellikle dökülmenin hızını kesmek ya da görüntüyü toparlamak bile insanın psikolojisini ciddi anlamda rahatlatıyor.

Benim için en değerli olan şey, gerçekten memnun kalanların hangi noktada memnun olduklarını bilmek. Çünkü “memnuniyet” herkes için farklı bir anlama geliyor.

Saç dökülmesi yaşayan erkekler olarak hangi tedavilerden gerçekten memnun kaldınız ve neden?

Ben en çok memnun kaldığım şeyin beklentimi düşürmek olduğunu fark ettim. İlaç ve destek ürünleriyle dökülme tamamen durmadı ama ciddi şekilde yavaşladı. Bu benim için yeterliydi. Eskisi gibi her duşta saç saymıyorum, bu bile büyük bir rahatlık sağladı.

Oyla 0
PRP ve mezoterapi denedim. Mucize olmadı ama saç kalitesi arttı, saç derim daha sağlıklı hale geldi. Memnuniyetim buradan geliyor. Yeni saç çıkarmaktan çok mevcut durumu korumak benim için önemliydi.

Oyla 0
Ben ilaç tedavisinden memnun kaldım ama psikolojik olarak zorlandım. Yan etkiler korkutucuydu ama dökülme hızını ciddi şekilde düşürdü. Memnun muyum dersen, sonuç açısından evet ama herkes için uygun olmayabilir.

Oyla 0
Eczane ürünlerinden beklentim düşüktü ama bakım anlamında faydasını gördüm. Tek başına çözüm olmadığını kabul edince hayal kırıklığı yaşamadım. Memnuniyet biraz da bakış açısıyla alakalı.

Oyla 0
Benim en çok memnun kaldığım şey, süreci yönetmeyi öğrenmek oldu. Tedaviler destek sağladı ama asıl fark, panik yapmayı bırakınca geldi. Saçlarım hâlâ var ve bu benim için yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt