Beyaz Saçları Kapatmak İçin En İyi Renk Hangisi?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saçlarımda beyazlar çıkmaya başladı ve artık daha fazla dikkat çekiyor. Özellikle diplerde topluca görünmeye başlayınca aynaya baktığımda moralim bozuluyor. Saçımı boyamaya karar verdim ama en çok kafama takılan şey şu: Beyaz saçları en iyi hangi renk kapatır?

Bazı kuaförler koyu tonları öneriyor, siyah ya da koyu kahve gibi. Ama koyu renklerin yüzü daha sert gösterdiğini de biliyorum. Açık tonlarla beyazları kapatmak zor olur mu diye düşünüyorum. Özellikle küllü kahve, çikolata kahve ya da karamel gibi renkler ilgimi çekiyor.

Bir de beyaz saçlarda boya çabuk akıyormuş, bu yüzden sürekli dip boyası yapmak gerekiyormuş. Bu işin pratiği nedir bilmiyorum. Evde kendim de boyayabilirim ama ilk etapta kuaförde yaptırmak daha mantıklı geliyor.

Sizce beyaz saçları kapatmak için en uygun renk hangisi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim saçlarımda da beyazlar erken çıkmaya başladı. Önceleri siyah boyuyordum ama yüzüm çok sert göründü. Daha sonra çikolata kahveye geçtim, hem beyazları çok iyi kapatıyor hem de daha doğal görünüyor. Açık tonlar beyazı kapatıyor ama çabuk akıyor. Koyu kahve ya da çikolata kahve bence en ideali. Ayrıca dip boyasını kolay yapmak için tarak uçlu boya şişeleri kullanıyorum, çok pratik oluyor.

Oyla 0
Beyaz kapatmak için en iyi renk koyu tonlar oluyor ama siyahı ben önermem. Çünkü dipler çıkınca çok belli oluyor. Ben fındık kahvesi kullanıyorum, beyazları güzel kapatıyor ve çıkınca da geçiş daha yumuşak oluyor. Özellikle küllü kahveler beyazları kapatmada başarılı. Boya sonrası bakım yaparsan renk daha kalıcı olur. Ben her boyadan sonra renk koruyucu şampuan kullanıyorum.

Oyla 0
Benim tecrübem şu: Açık renklerde beyazları kapatmak çok daha zor. Özellikle sarı ya da bal köpüğü gibi renkler beyazlarla karışınca kısa sürede akıyor. O yüzden beyazları kapatmak için orta koyulukta kahve tonları çok daha uygun. Ben çikolata kahve ve kestane tonlarını denedim, ikisi de güzel kapattı. Ama en çok memnun kaldığım küllü kahve oldu. Çünkü hem kapattı hem de uzun süre kalıcı oldu.

Oyla 0
Ben kuaförümün tavsiyesiyle her zaman küllü kahve tercih ediyorum. Beyaz telleri çok güzel kapatıyor ve dip çıkınca da fazla göze batmıyor. Siyah boyadığım dönemlerde dipler çok sert görünüyordu, sürekli boya yapmak zorunda kalıyordum. Ama küllü kahvede geçiş daha doğal oluyor. Ayrıca beyaz saçlar sert olduğu için boyayı zor tutuyor, bu yüzden iyi markaların profesyonel serilerini tercih etmek gerekiyor.

Oyla 0
Benim saçlarımda da çok fazla beyaz var ve uzun süredir uğraşıyorum. En iyi sonucu sıcak kahve ve çikolata kahve tonlarında aldım. Hem yüzümü daha canlı gösteriyor hem de beyazları tamamen kapatıyor. Açık renkler bence beyazlarda uzun süre dayanıklı olmuyor. Ayrıca her boyamadan sonra saç kremi ve maske kullanıyorum, bu sayede renk daha kalıcı oluyor. Bence kesinlikle koyu kahve tonları en güvenilir seçenek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt