Beyaz Teni Olanlara Hangi Saç Renkleri Daha Uyumlu? Tavsiye Eden Olur mu?

Cemre Soylu

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Uzun zamandır saç rengimi değiştirmeyi düşünüyordum ama bir türlü karar veremedim. Cilt tonum oldukça açık, hatta neredeyse porselen beyaz denebilir. Güneşte hemen yanan, soğuk alt tonlu bir cildim var. Bu yüzden saç rengi seçerken cildimle uyumlu duracak bir ton bulmakta çok zorlanıyorum.

Geçmişte birkaç kez küllü sarı ve açık kumral denedim ama yüzümü biraz solgun gösterdi sanki. Özellikle göz altlarım belirginleşti, yüzüm yorgun durdu. Bir arkadaşım “sıcak tonlara yönel” dedi ama karamel gibi renklerin de çok sarı kalacağından korkuyorum. Kırmızı ve kızıl gibi çarpıcı tonları ise hiç denemedim ama bazı beyaz tenlilerde çok hoş durduğunu gördüm.

Şu an kuaföre gitmeden önce fikir toplamaya çalışıyorum. Saç rengini değiştiren ya da beyaz tenli olup da memnun kalan varsa, deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Sizce beyaz tenle en uyumlu ve yüzü aydınlık gösteren saç renkleri hangileri?

Ben de senin gibi çok açık tenliyim, hatta yazın direkt yanmadan kızaran cinsten. Uzun süre saçımı koyu kahve kullandım ama yüzüm biraz daha sert ve solgun duruyordu. Geçen yıl küllü açık kumral denedim ve gerçekten yüzüm çok daha yumuşak görünmeye başladı. Sanki makyaj yapmadan bile daha enerjik duruyorum. Ama küllü tonların içindeki gri yansımalar bazen yüzü solgun gösterebiliyor, bu yüzden dipten değil de geçişli uygulama daha iyi duruyor.

Ayrıca bej sarı da beyaz tenlilere çok yakışıyor, ama onu biraz daha yaz aylarında denemek lazım bence. Kışın biraz fazla açık kaçabiliyor.

Oyla 0
Benim de ten rengim çok açık ve yıllarca hep karamel, açık kahve gibi tonlara yöneldim ama sonra fark ettim ki sıcak tonlar beni biraz “sarı suratlı” gösteriyor. Geçen ay latte kahveye geçtim. Hem çok doğal durdu hem de tenimle mükemmel uyum sağladı. Bence beyaz tenlilerde önemli olan kontrast yaratmamak. Çok koyuya kaçarsan yüz soluk kalıyor, çok açarsan kaşlarla uyumsuzluk oluyor.

Benim favorim küllü bej tonları oldu. Ne çok soğuk ne çok sıcak. Tam ayarında. Eğer doğallık istiyorsan, bu aralar trend olan “buzlu latte” de güzel bir geçiş olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt