Beyaz Tenli Biri İçin Hangi Saç Rengi Daha Uyumlu Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selin

Kayıtlı Üye
Kızıl saç, en dikkat çekici ve enerjik renklerden biri. Ancak bu rengin günlük kullanımda bazı zorlukları olabiliyor. Öncelikle bilmeniz gereken, kızıl tonlar diğer renklere göre daha hızlı akıyor. Özellikle sık saç yıkayanlar için bu durum renk korumasını zorlaştırabiliyor.

Kızıl rengin parlaklığını korumak için renk koruyucu şampuan ve saç kremleri kullanmak şart. Ayrıca güneşe çok maruz kalındığında renk solabiliyor, bu yüzden yaz aylarında saç spreyi veya şapka kullanmak faydalı olabilir.

Bunun dışında kızıl saçlar, beyaz tenlilerde oldukça dikkat çekici olurken, buğday ve esmer tenlilerde de çok doğal bir sıcaklık sağlar. Yani aslında her tene yakışabilecek bir ton bulunabilir. Ama makyajsız günlerde kızıl saç bazen daha soluk bir görünüm yaratabiliyor, bu nedenle hafif makyaj yapmak çoğu kişiye daha iyi hissettiriyor.

Kısacası kızıl saç çok güzel ama bakım isteyen bir renktir. Eğer düzenli bakım yapmaya hazır değilseniz çabuk sıkılabilirsiniz.

Peki sizce kızıl saç, bakımı zahmetli ama değecek bir renk mi, yoksa günlük kullanım için fazla yorucu mu?

Ben beyaz tenliyim ve yıllarca koyu kahve kullandım. Güzel duruyordu ama biraz sert bir ifade veriyordu. Geçen sene cesaret edip bakır kızıl yaptım, inanılmaz bir değişim oldu. Tenim çok daha canlı göründü, gözlerim ön plana çıktı. Tabii bakım istiyor ama bana göre beyaz tenlilerde kızıl tonları gerçekten efsane duruyor.

Oyla 0
Benim cildim çok açık, küllü sarıya boyattığımda biraz solgun gösterdi. Arkadaşlarım "hastaymışsın gibi duruyorsun" demişti. Daha sonra karamel tonlarına geçtim, gerçekten yüzüm çok daha sağlıklı göründü. Beyaz ten için açık sarılar riskli olabilir, ama sıcak tonlar bence daha güvenli bir seçim.

Oyla 0
Ben beyaz tenliyim, siyah saç kullandım bir süre. Çok kontrast oluşturduğu için dikkat çekiciydi ama sürekli makyaj yapmam gerekiyordu. Makyaj yapmadığım günlerde yüzüm çok renksiz görünüyordu. Sonra orta kahve tonlarına döndüm, çok daha doğal oldu. Eğer pratiklik arıyorsanız, aşırı koyu tonlardan uzak durmak daha mantıklı.

Oyla 0
Kuaförüm bana “senin cilt tonun kızıllara çok uygun” demişti ama ben hep cesaret edemiyordum. Sonunda denedim, bakır rengi yaptırdım ve resmen bambaşka biri oldum. Çevremden çok olumlu tepkiler aldım. Beyaz tenlilere kızıl gerçekten çok yakışıyor ama sık boya gerektiriyor, bunu göz önünde bulundurmak lazım.

Oyla 0
Benim ten rengim porselen gibi çok açık. Uzun süre platin sarı kullandım ve çok sevmiştim ama bakımını yapmak zor. Dip çıktığında çok belli oluyor. Sonra bal köpüğüne geçtim, hem doğal hem de yüzüme sıcaklık katıyor. Bence beyaz tenliler için en risksiz renklerden biri bal köpüğü tonları.

Oyla 0
Geri
Üst Alt