Biberiye Suyu Saça Nasıl Uygulanır? Doğru Kullanım İçin Tavsiyeleriniz Var mı?

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Bugün sonunda uzun zamandır aklımda olan biberiye suyunu aldım! Özellikle saç dökülmesine karşı etkili olduğu ve saçları daha canlı, güçlü gösterdiği çok söyleniyor. Ben de artık denemek istedim.

Ama açıkçası uygulama konusunda biraz kafam karıştı. Sprey şişeye koyup direkt saç diplerine mi sıkmak gerekiyor? Yoksa önce ellere alıp mı masaj yapmalı? Bir de uyguladıktan sonra durulamak şart mı, yoksa saçta kalabilir mi? Bazıları kuru saça uyguluyor, bazıları duştan sonra nemliyken sıkıyor. Islak mı kuru mu, hangisi daha etkili olur?

Bir de önemli bir konu: Her gün mü uyguluyorsunuz? Yoksa haftada birkaç kez yeterli mi? Saç derisini tahriş etmesinden çekiniyorum açıkçası. Yanlış kullanıp etkisini görememekten korkuyorum 😅

O yüzden gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Ne sıklıkla, nasıl kullandınız, işe yaradığını ne zaman fark ettiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim! 🙏

Selam!
Ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum biberiye suyunu. Sprey şişeye koyup saçım hafif nemliyken, yani duştan çıktıktan sonra havluyla suyunu aldıktan sonra saç diplerine sıkıyorum. Sonra 2-3 dakika masaj yapıp öyle bırakıyorum, durulamıyorum.

Başta her gün yapıyordum ama saç derim biraz kuruyunca haftada 3 güne düşürdüm. Şu an dökülmem baya azaldı gibi hissediyorum, bir de saçlarım daha hacimli duruyor.

Bence düzenli ama ölçülü kullanmak önemli. Islak değil, nemli saça uygula derim 👍

Oyla 0
Merhaba,
Ben biberiye suyunu kuru saça uyguluyorum genelde. Sabahları saçım temizken diplerine sıkıyorum, özellikle dökülen alanlara. Günü öyle geçiriyorum, akşam da yıkıyorum.

Durulamadığım zamanlarda biraz sertlik oluyor ama onun dışında bir rahatsızlık yaşamadım. Etkisi yavaş ama ben 2. haftadan sonra dökülmede azalma fark ettim.

Her gün uygulasam da sorun yaşamadım ama saç yapısına göre değişebilir. Deneyerek en uygun rutini buluyorsun zaten. Kolay gelsin 🌿

Oyla 0
Geri
Üst Alt