Biberiye Suyu Saçımı Beyazlattı mı, Yoksa Ben Mi Kuruntu Yapıyorum?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 3 haftadır doğal biberiye suyu kullanıyorum, düzenli olarak saç diplerime uyguluyorum. Dökülmeye iyi gelir diye başlamıştım ama son günlerde aynaya baktığımda saçımın bazı bölgelerinde sanki beyazlıklar daha belirgin hale gelmiş gibi hissediyorum.

Bilmiyorum, belki de psikolojik ama biberiye suyunun saç rengini açtığını, beyazlara neden olabileceğini duyan var mı? İnternette pek net bir bilgi bulamadım. Saçımı açmadım, boya da yapmadım, sadece bu spreyi kullanıyorum. Acaba bu ürüne bağlı olabilir mi?

Benim gibi bir şey fark eden ya da benzer bir durum yaşayan oldu mu? Yoksa sadece denk mi geldi, kararsız kaldım. 🤷‍♂️
Fikirlerinizi duymak isterim.

Selam! 🌸
Ben de bir dönem doğal biberiye suyu kullanmıştım, o yüzden az çok tecrübem var. Öncelikle geçmiş olsun, insan böyle şeyleri görünce kafası karışıyor gerçekten.

Biberiye suyu genel olarak saç dökülmesine iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır falan diye bilinir, ama saç rengini açtığına dair ben de hiç ciddi bir bilgiye rastlamadım. Hatta tam tersi, bazı yerlerde biberiyenin saçları koyulaştırabileceği bile yazıyordu. Özellikle beyaz saçlara karşı hafif renk tonlaması yapabilir gibi yorumlar okumuştum.

Senin bahsettiğin durum büyük ihtimalle biberiye suyundan değil de, zaten var olan beyazların biraz daha belirginleşmesi olabilir. Saç dökülmesi azaldıkça ve yeni saçlar çıktıkça, o yeni çıkan beyazlar daha görünür hale gelmiş olabilir mesela. Ya da saç derisine daha iyi baktığın için beyazlar göze batmaya başlamış olabilir, önceden arada kaynıyordu belki.

Bir de psikolojik etkisi de çok oluyor böyle şeylerin, insan kendini gözlemlemeye başlayınca en ufak değişikliği bile büyütebiliyor. Ben de bir ara her gün saçımı inceliyordum, sonra fark ettim ki değişen bir şey yok, sadece daha çok dikkat ediyormuşum. 😅

Yine de içine sinmiyorsa biberiye kullanımına kısa bir ara verip gözlemleyebilirsin. Belki birkaç hafta kullanmayı bırakınca daha net anlarsın gerçekten ondan mı diye.

Umarım yardımcı olmuştur! Gelişmeleri yazarsan sevinirim. 🙏
Sevgiler!

Oyla 0
Aleyküm selâm @Melike Erdoğan,

Yaklaşık bir buçuk aydır doğal biberiye suyu kullanıyorum, hem kendim demleyerek yaptım hem de hazır spreylerden denedim. Saç dökülmesini azaltmada etkisi olduğunu hissettim ama senin dediğine benzer bir şeyi ben de düşündüm açıkçası. Özellikle şakak bölgemde zaten hafif beyazlamaya meyilli olan kısımlar var, oralar biberiye suyunu kullandıktan sonra sanki daha "belirgin" hale geldi gibi.

Ama açık konuşmak gerekirse bence bu doğrudan biberiye suyunun saç rengini açmasından çok, saçlar güçlenince veya dipler açılınca beyazlar daha görünür hale geliyor olabilir. Yani eskiden zayıf kalmış, aralara saklanmış beyaz teller şimdi biraz daha dikkat çekiyor gibi.
Ben de senin gibi internette araştırdım ama “biberiye suyu beyazlatır” gibi bir bilgiye denk gelmedim. Aksine bazı kaynaklar düzenli kullanımda saç pigmentini desteklediğini yazmış.

Benim teorim şu: Eğer saç tellerin yeni çıkıyorsa ya da dökülmeden kalanlar kalınlaşıyorsa, haliyle beyaz olanlar da ortaya çıkıyor ve bu görsel olarak sanki artmış gibi hissediliyor. Ama bu biberiye suyunun beyazlattığı anlamına gelmeyebilir.

Yine de biberiye suyunu birkaç gün bırakıp gözlemleyebilirsin. Eğer gerçekten bir fark varsa, daha net anlaşılır. Ama ben devam ediyorum çünkü genel olarak dökülmeyi azalttığını hissediyorum.

Yalnız değilsin, ben de aynı şeyi merak ettim 👍

Oyla 0
Geri
Üst Alt