Bitkisel Saç Boyası Kullandım Ama Saçlarım Sertleşti, Normal mi?

Berivan Tonka

Kayıtlı Üye
Saçlarımı kimyasal boyadan kurtarmak için bitkisel boyalar kullanıyorum ama her boyamadan sonra saçlarım daha sert ve dokununca tel tel ayrılıyor. Nemlendirmek için doğal yağlar kullanıyorum ama yeterli gelmiyor. Bitkisel boyayla saçlarını boyayıp yumuşak kalmasını sağlayanlar hangi yöntemi kullanıyor?

Ben de bitkisel boyalar kullanırken saçımın kuruyup sertleştiğini fark ettim ve aynı sorunu yaşadım. Ama birkaç basit yöntemle saçımı toparladım, sana da önerim şu:

Öncelikle, avokado ve bal maskesi gerçekten işe yarıyor. Avokadoyu püre haline getirip bir tatlı kaşığı bal ekleyerek saçına uygulayabilirsin. Hem saçı nemlendiriyor hem de yumuşaklık sağlıyor. 15-20 dakika bekletip durulamak yeterli.

Bir diğer önerim ise hindistancevizi yağı. Saç uçlarına düzenli olarak sürüp 1-2 saat bekletmek saçın kuruluğunu alıp yumuşatıyor. Bunu haftada 1-2 kez uygulayabilirsin.

Ayrıca, şampuanından sonra elma sirkesi ile son durulama yapmak da saçını yumuşatmaya yardımcı olur. Elma sirkesi saçı yumuşatıp parlaklık kazandırıyor.

Bu yöntemlerle saçım ciddi şekilde toparladı ve daha sağlıklı görünmeye başladı. Umarım senin için de işe yarar!

Ben de Garnier bitkisel şampuanını kullanıyorum ve senin gibi herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Ama bu durum saç yapımla da alakalı olabilir. Eğer saçın daha kuruysa veya işlem görmüşse, ekstra bir bakım yağı ya da boyama işleminden sonra nem maskesi kullanabilirsin. Çünkü her ne kadar doğal olsa da, kimyasaldan uzak bir saç boyasına sahip olduğumuzu düşünsek de, içindeki belli başlı malzemeler saç yapımızı etkiliyor olabilir.

Geri
Üst Alt