Bitkisel Şampuan Kullanan Kadınlar Sonuç Aldı Mı?

İpek Işıl

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda bitkisel şampuanlara ilgim arttı ama açıkçası kafam çok karışık. Kimyasal içeriklerden uzak durmak istiyorum, saçımı ve saç derimi yormayan daha doğal ürünler kullanma fikri bana çok cazip geliyor. Ama “bitkisel” denilen her ürün gerçekten işe yarıyor mu, yoksa bu biraz pazarlama mı, bunu ayırt edemiyorum.

Daha önce birkaç bitkisel şampuan denedim. Bazıları saç derimi rahatlattı ama saçım sertleşti, bazıları ise yeterince temizlememiş gibi hissettirdi. Bu yüzden sonuçların kişiden kişiye çok değiştiğini fark ettim. Birine çok iyi gelen bir ürün, bende tam tersi etki yaratabiliyor. O zaman da “acaba sabretmedim mi, yoksa ürün bana uygun değil miydi?” diye düşünüyorum.

Bir de beklenti meselesi var. Bitkisel şampuandan mucize beklemek doğru mu, yoksa sadece daha nazik bir temizlik ve uzun vadede denge mi sağlaması gerekiyor? Saç dökülmesi, kepek ya da güçlenme gibi konularda gerçekten fark yaratanlar var mı, bunu merak ediyorum.

Saçımı korumak isterken yanlış bir tercih yapmak istemiyorum. O yüzden gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok önemli.

Bitkisel şampuan kullanan kadınlar gerçekten sonuç aldı mı, bu ürünlerden ne beklemek daha gerçekçi?

Ben bitkisel şampuana geçince saç derim rahatladı ama saç boylarım biraz kurudu. Maske ile destekleyince daha dengeli oldu.

Ben bitkisel şampuana geçince saç derim rahatladı ama saç boylarım biraz kurudu. Maske ile destekleyince daha dengeli oldu.

Dökülme için kullanmıştım. Tek başına mucize yaratmadı ama saç derimdeki kaşıntıyı azalttı. Uzun vadede faydasını gördüm.

Bitkisel şampuanlar doğru içerik ve düzenli kullanımda saç derisini rahatlatabilir. Ama mucize beklememek ve saç tipine uygun ürün seçmek şart.

Geri
Üst Alt