Bitkisel Yağ Karışımları Saç Köklerini Güçlendirmede Etkili mi?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşan biri olarak son zamanlarda her öneriye kulak veriyorum. Piyasadaki ürünlerin çoğu geçici etki yaratıyor, bu yüzden artık tamamen doğal içeriklere yöneldim. Özellikle bitkisel yağ karışımlarından çok bahsediliyor. Argan, jojoba, biberiye, lavanta… herkesin kendi tarifine göre farklı bir mucize yaratıyor sanki.

Geçenlerde evde kendi karışımımı denedim. Az miktarda hint yağı, birkaç damla biberiye yağı ve biraz badem yağı ekledim. Uygulama sırasında masaj yaptım ama ertesi gün saçımın fazla yağlandığını fark ettim. Yine de dökülme azalmış gibiydi. Sanırım oranlar konusunda bir hata yaptım. Şimdi düşünüyorum, yağ karışımlarında doğru denge nasıl sağlanır? Fazlası saçı boğar mı yoksa daha fazla etki mi gösterir?

Doğal karışımlarla kökleri beslemeyi başaran var mı? Gerçekten işe yarayan bir formül bulduysanız paylaşır mısınız?

Çözüm
Doğru karışım kadar düzenli uygulama da önemli. Ben karışımı hazırladıktan sonra sıcak havluyla saçımı sarıyorum. Isı, yağın daha iyi emilmesini sağlıyor. Üç hafta sonunda saç telleri daha kalın ve güçlü hale geliyor.
Bitkisel karışımlar işe yarıyor ama oran çok önemli. Ben %70 badem, %20 hint yağı, %10 biberiye yağı şeklinde hazırlıyorum. Saç diplerine masajla uyguluyorum, 1 saat bekletmek yeterli oluyor. Düzenli kullanımda köklerin güçlendiğini hissediyorsun, dökülme belirgin azalıyor.

Lavanta ve biberiye yağını birlikte kullanıyorum. İkisinin kokusu ferahlatıcı, etkisi de güçlü. Haftada iki kez dip masajı yapıyorum. İlk ayda yeni çıkan kısa saçlar fark ettim. Fazla yapınca ağırlaşıyor, o yüzden ölçüye dikkat etmek gerek.

Doğru karışım kadar düzenli uygulama da önemli. Ben karışımı hazırladıktan sonra sıcak havluyla saçımı sarıyorum. Isı, yağın daha iyi emilmesini sağlıyor. Üç hafta sonunda saç telleri daha kalın ve güçlü hale geliyor.

Çözüm
Ben E vitamini ampulü de ekliyorum. Yağ karışımının etkisini artırıyor, saç derisini canlandırıyor. Ama her gün uygulamak saçın kendi yağ dengesini bozuyor. Haftada bir yeterli. Sabırla yapıldığında sonuç gerçekten kalıcı oluyor.

Karma yağlar etkili ama temizleme kısmı çok önemli. Ben doğal sabunla iki kez yıkıyorum, yoksa kalıntı kalıyor. Saçın parlaklığı bile fark ediyor. Düzenli yapıldığında saç kökleri güçleniyor, dökülme azalıyor.

Geri
Üst Alt