Bıttım Sabunu Kullananlar Yardımcı Olabilir mi?

Tahsin Soylu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 haftadır araştırmasını yaptığım ancak bir türlü çözümüne ulaşamadığım bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Başlıktan aslında ne soracağımı tahmin ediyorsunuz ama kısaca özetlemek isterim.

Yaptığım araştırmalarda bazı forum sitelerinde seboreik dermatit problemi yaşayanların medikal ürünler denemelerine rağmen ne yazık ki tedavi konusunda hayal kırıklığı yaşadıklarını gördüm. Bazıları bu durumda bıttım sabunu kullanılmasını önermiş, ancak bugüne kadar hiç görmedim ve kullanmadım. Merak uyandırdığı için %100 organik el yapımı bıttım sabunu almayı düşünüyorum. Bildiğiniz veya önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.

Liseden beri yaşadığım sınav stresi nedeniyle seboreik dermatit problemiyle uğraşıyorum. Çeşitli eczane ürünlerini denedim, ancak stresli dönemlerde etkileri yetersiz kaldı. Bir süre önce Güneydoğu Anadolu'da yerel bir üreticiyi keşfettim. Bu üretici, sadece bıttım sabunu üretiyor ve sabun yapımında kostik yerine meşe külü suyu kullanıyor. Bu sabunu kullanmaya başladığımdan beri cildimde büyük bir rahatlama yaşadım ve saçlarımda sabun kokusu neredeyse hiç kalmıyor. Artık saçlarımı kolayca tarayabiliyorum ve bu, gerçekten harika bir his.

Kostikten yapılan bıttım sabunu yerine meşe külü ile yapılan bıttım sabununu kesinlikle tavsiye ediyorum. Etkisi muazzam.

Genelde bu işi en iyi Siirtli vatandaşlar yapıyor diyebilirim. Babam genelde arkadaşı aracılığıyla Siirt'ten getirtiyordu. Eğer nereden aldığı bilgisine ulaşırsam, yorumu günceller ve iletişim bilgilerini veririm. Ancak kesinlikle Siirtlilerden alışveriş yapmanı öneririm.

Ben geçen yıl Mardin seyahatimde almıştım. Gerçekten söyledikleri gibi saçları güçlendiriyor ve saç derisini tüm kirden arındırıp hava almasını sağlıyor. Ayrıca, saçların hızlı uzamasına da yardımcı oluyor.

Geri
Üst Alt