Bölgesel Lazerde Acı Seviyesi Nasıldır? En Az Acıtan Bölgeler

Işıl Güner

Kayıtlı Üye
Bölgesel lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ama acı konusu hâlâ kafamı karıştırıyor. Herkes aynı cihazı kullanmasına rağmen deneyimler çok farklı. Kimi “Hiç acımadı” diyor, kimi “Özellikle bikini bölgesinde çok zorlandım” diye anlatıyor. Bu kadar farklı yorum olunca neye göre hazırlanmak gerektiğini de bilemiyorum. En çok hangi bölgelerde acının daha az hissedildiğini, hangilerinde daha yoğun olduğunu merak ediyorum.

Bazı merkezler “Buz lazer neredeyse acısızdır” diyor ama bunun gerçek mi yoksa reklam mı olduğunu anlayamadım. Diode lazer için orta seviyede acı yorumları var. Alexandrite için genelde “daha hissedilir” deniyor. Ama bölgeye göre de çok değiştiğini biliyorum: Koltuk altı ve bacaklarda daha kolay olduğu söyleniyor, bikini ve yüz bölgesinde ise hassasiyet arttığı için acı daha yoğun olabiliyormuş.

Ağrı eşiği konusu da işin içine girince iyice karışıyor. Kimi insanlar aynı bölgede neredeyse hiçbir şey hissetmezken bazıları aynı cihazla daha fazla hissediyor. Bu durumda bölgenin yağ dokusu, sinir yoğunluğu ve tüy yapısı da önemli olabilir. Yani cihaz + bölge + kişisel hassasiyet üçü bir araya gelince topyekûn bir değişkenlik oluşuyor gibi görünüyor.

Kısacası, acı konusunda gerçekçi bir fikir edinmek istiyorum.

Sizce bölgesel lazerde en az acı hissedilen bölgeler hangileri ve hangi bölgelerde hassasiyet daha fazla oluyor?

Çözüm
Bacak ve koltuk altı benim için en rahat geçen bölgelerdi. Buz lazer sayesinde sadece hafif bir sıcaklık hissi oldu. Bikini bölgesi biraz daha yoğun hissediliyor ama dayanılmayacak seviyede değil. Cihaz ayarı ve soğutma gerçekten büyük fark yaratıyor.
Acının en az hissedildiği bölgeler genelde bacak ve koltuk altı oluyor. Çünkü sinir yoğunluğu daha düşük ve tüy yapısı lazerin hızlı etki etmesini sağlıyor. Bikini ve yüz bölgesi ise sinir uçlarının fazla olması nedeniyle daha hassas. Buz lazer gibi güçlü soğutmalı cihazlarda bile bikini bölgesinde hafif batma hissi oluyor. Cihazın soğutma gücü acı düzeyini ciddi şekilde etkiliyor.

Oyla 0
Bacak ve koltuk altı benim için en rahat geçen bölgelerdi. Buz lazer sayesinde sadece hafif bir sıcaklık hissi oldu. Bikini bölgesi biraz daha yoğun hissediliyor ama dayanılmayacak seviyede değil. Cihaz ayarı ve soğutma gerçekten büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Çözüm
Diode lazerde orta seviyede bir batma hissi oluyor ama çoğu kişi rahatça dayanabiliyor. Yüz bölgesinde acı biraz daha fark ediliyor çünkü tüy yapısı ince olsa da cilt hassas.

Oyla 0
Geri
Üst Alt