Botoks ile Yüz İfadesi Nasıl Yumuşatılır?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Aynaya baktığımda özellikle alın ve kaş arasındaki çizgilerin yüz ifademi olduğundan daha sert gösterdiğini fark ediyorum. Oysa kendimi yorgun ya da sinirli hissetmesem bile çevremden “yorgun görünüyorsun” ya da “somurtuyorsun” gibi yorumlar alabiliyorum. Bu yüzden son zamanlarda en çok ilgimi çeken estetik işlemlerden biri botoks oldu. Çünkü botoksun sadece kırışıklıkları azaltmakla kalmayıp yüz ifadesini de daha yumuşak ve dinç bir hale getirdiği söyleniyor.

Botoks, kas hareketlerini geçici olarak zayıflatarak mimiklerin derin çizgi oluşturmasını engelliyor. Özellikle kaş çatma çizgilerinde, alın kırışıklıklarında ve göz çevresinde uygulandığında sert ifadeyi daha sakin ve genç bir görünüme dönüştürebiliyor. En güzel yanı ise doğal yapıldığında donuk bir ifade bırakmaması. Hatta doktor kontrolünde doğru noktaya doğru dozda yapıldığında, gülüşün daha samimi ve yüzün daha aydınlık görünmesi mümkün.

Benim aklıma takılan şu: Botoks gerçekten yüz ifadesini doğal bir şekilde yumuşatıyor mu, yoksa fazla yapıldığında herkesin çekindiği o “donuk ve ifadesiz” görünümü mü yaratıyor?

Ben alın ve kaş arası için botoks yaptırdım. Yorgun ifadem hemen gitti, daha enerjik görünmeye başladım. Doğru dozda yapıldığında kesinlikle donuk olmuyor, aksine daha canlı bir ifade sağlıyor.

Oyla 0
Botoksla ilgili en büyük korkum yapay görünmekti ama deneyince fikrim değişti. Kaş çatma çizgilerim yumuşadı, yüzüm daha sakin görünüyor. İnsanlar “dinlenmişsin” demeye başladı, bu da doğal göründüğünün kanıtı.

Oyla 0
Ben göz çevresine uygulattım. Önceden güldüğümde çizgiler çok belirgindi, sanki yaşlı ve yorgun görünüyordum. Botokstan sonra gülüşüm daha tatlı oldu, yüz ifadem gençleşti. Bence ölçüsünde yapıldığında harika sonuç veriyor.

Oyla 0
Botoks yüzümdeki sertliği aldı. Eskiden istemsizce kaşlarımı çatar gibi görünüyordum. Şimdi daha açık, daha samimi bir yüz ifadem var. Etrafımdan olumlu tepkiler aldım, kimse botoks yaptırdığımı anlamadı bile.

Oyla 0
Benim deneyimim şu: Botoks ifadenin doğallığını bozmuyor, tam tersine aşırı sert görünümü dengeliyor. Tabii doğru uzmanı bulmak çok önemli. Fazla yapıldığında yapay görünüm olabilir ama bilinçli uygulandığında yüzünüze yumuşak bir enerji katıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt