Botoks Ne Kadar Sürede Etkisini Gösteriyor?

Perihan Karaca

Kayıtlı Üye
Geçen hafta ilk kez botoks yaptırdım ve sabırsızlıkla aynaya bakıp duruyorum. Doktor “etkisi birkaç gün içinde başlar, tam sonucu görmek için 10-14 gün bekle” dedi ama üçüncü gün geçti hâlâ bir fark yok gibi. Hatta alın çizgilerim sanki daha da belirginleşmiş gibi geliyor. Acaba erken mi endişeleniyorum, yoksa bir şey mi ters gitti diye düşünüyorum.

İşlemden sonra ilk iki gün hafif baş ağrım oldu, sonra geçti. Cildimde morarma ya da şişlik yok ama hareket edince aynı kırışıklıkları görüyorum. İnternette araştırınca herkes farklı şey söylüyor: kimisi “üçüncü günde fark ettim” diyor, kimisi “iki haftada tam oturuyor” diyor. Gerçekten sabır işiymiş.

Yüzümün daha dinlenmiş görünmesini istiyorum ama doğallığı da kaybetmek istemem. Şimdilik bekliyorum ama ne kadar sürede etkisini göstereceğini tam kestiremiyorum.

Sizce botoks etkisi ne zaman ortaya çıkar? İlk haftada fark görülür mü, yoksa sabretmek mi gerekir?

Benim botoksum dördüncü gün etkisini göstermeye başladı, ama tam sonucu 10. günde gördüm. İlk günlerde fark olmaması normal. Kaslar yavaş yavaş gevşiyor.

Oyla 0
İlk uygulamada etki biraz geç gelir. Ben 7. günde fark ettim. Doktorum “yavaş oturması daha doğal sonuç verir” demişti, gerçekten öyle.

Oyla 0
Bende 5. gün gibi alın çizgilerim açılmaya başladı. İkinci hafta yüzüm tamamen dinlenmiş görünüyordu. Herkesin kas yapısına göre süre değişiyor.

Oyla 0
Botoksun etkisi hemen değil, 3–10 gün arasında ortaya çıkıyor. İlk başta sabırsızlanmak normal ama panik yapma. Aniden değil, yavaş yavaş fark ediliyor.

Oyla 0
Ben 2. haftada tam sonucu gördüm. İlk hafta “hiçbir şey olmadı” diyordum, sonra bir sabah aynaya baktım ve fark barizdi. Sabır en önemli şey.

Oyla 0
Geri
Üst Alt