Boya Sonrası Saç Uçları İçin Ekstra Bakım Gerekli Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en hızlı yıpranan yerin saç uçları olduğunu fark ettim. Boya öncesinde de uçlarım çok güçlü değildi ama boya sonrası daha çabuk kırılan, kuruyan ve sertleşen bir hale geldiler. Özellikle tararken uçlarda takılma oluyor ve saçlarım olduğundan daha kısa görünmeye başlıyor. Bu da beni ekstra endişelendiriyor çünkü saç uzatmaya çalışıyorum.

Genel bakım yapıyorum ama uçlar sanki ayrı bir ilgi istiyormuş gibi davranıyor. Maske yapıyorum ama etkisi kısa sürüyor. Yağ sürsem bazen iyi geliyor, bazen de saçlarım ağırlaşıyor. Uçlara özel bakım yapmak gerçekten şart mı yoksa bu da geçici bir durum mu, bunu anlayamıyorum.

Saçın genel durumu toparlansa bile uçların geride kalması insanın motivasyonunu bozuyor. Bu yüzden uçlar için ekstra bir rutin oluşturmak gerekip gerekmediğini merak ediyorum.

Saç boyasından sonra saç uçları için özel ve ekstra bir bakım yapmak gerçekten gerekli mi?

Bence kesinlikle gerekli. Boya saç telinin en zayıf noktası olan uçları daha da savunmasız bırakıyor. Ben uçlara özel serum ve hafif yağ kullanmaya başladıktan sonra kırıklarım belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Saçın geneli iyi olsa bile uçlar ayrı bir dünya. Ben bunu geç fark ettim. Uçlara maske ve yağ uygulamak, diplerden tamamen farklı düşünülmeli.

Oyla 0
Ekstra bakım derken abartmamak lazım. Ben her yıkamada değil ama haftada birkaç kez uçlara odaklanıyorum. Bu denge saçımı yormadan toparladı.

Oyla 0
Uçlar zaten eski saç olduğu için boya onları daha çabuk yıpratıyor. Düzenli mini kesimle birlikte bakım yapınca saç daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Kuaförüm “saçın kaderi uçlardan belli olur” demişti. Boya sonrası uçlara özel ilgi gösterince saçım çok daha iyi görünmeye başladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt