Boya Sonrası Saç Yanması Nasıl Anlaşılır ve Nasıl Onarılır?

Sevim Tezcan

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Geçen hafta saçımı boyattıktan sonra tellerde ciddi bir sertleşme, matlaşma ve uçlarda kırılma fark ettim. Araştırınca bunun boya sonrası saç yanması olabileceğini öğrendim. Kuaför, saç tellerindeki proteinlerin zarar gördüğünü ve bu yüzden saçın kırılmaya daha yatkın hale geldiğini söyledi.

Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? Saçın yandığını nasıl net anladınız? Onarmak için keratin maskesi, derinlemesine nemlendirici bakım ya da doğal yağ karışımları işe yaradı mı?

Özellikle kısa sürede toparlayanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Çünkü saçımı kestirmek istemiyorum ama toparlanmazsa başka çarem kalmayacak gibi görünüyor.

Saç yanması bende kendini sertlik, matlık ve tararken zorlanma ile belli etti. Onarmak için haftada 2 kez keratin maskesi ve hindistancevizi yağı uyguladım. 2 ayda saç yumuşadı. Boya sonrası mutlaka protein ve nem desteği şart.

Oyla 0
Saç yandığında ilk belirti elastikiyetini kaybetmesi. Benim saçım kırılmaya başladı. Kuaförüm bana haftalık bakım programı verdi; keratin yüklemesi + nem maskesi ile toparladım. 3 ay boyunca ısı kullanmadım, bu da çok etkili oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt