Boya Sonrası Saçlarımı Eskisi Gibi Yumuşak Yapamıyorum

Nilay Aksoy

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok özlediğim şey yumuşaklık oldu. Boyadan önce saçımı yıkayıp kuruttuğumda elim saçımda rahatça dolaşırdı. Şimdi ise saçım temiz olsa bile sert, pütürlü ve takılan bir yapıda. Maske yapıyorum, krem kullanıyorum ama o eski kayganlık hissi bir türlü geri gelmiyor.

İlk başlarda bunun geçici olduğunu düşündüm ama haftalar geçmesine rağmen değişen bir şey olmadı. Hatta bazen kullandığım ürünler saçı daha da ağırlaştırıyor ama yumuşatmıyor. Bu da beni “yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa boyadan sonra bu kaçınılmaz mı” noktasına getiriyor.

Saçımın sağlıklı görünmesi benim için rengi kadar önemli. Sürekli sert hisseden bir saçla uğraşmak da insanı yoruyor. Yumuşaklığı geri kazanmak mümkün mü, yoksa boyalı saçta bunu kabullenmek mi gerekiyor gerçekten merak ediyorum.

Saç boyasından sonra kaybolan yumuşaklık geri getirilebilir mi, yoksa bu durum kalıcı mı?

Benim saçımda yumuşaklık kaybı tamamen nemle ilgiliydi. Protein ağırlıklı ürünler kullandıkça saçım daha sertleşti. Nem odaklı ürünlere geçince saçım daha esnek oldu.

Oyla 0
Saçı fazla arındıran şampuanlar yumuşaklığı götürüyor. Ben daha nazik bir şampuana geçince saçımın dokusu değişti. Temizlik hissi az ama yumuşaklık arttı.

Oyla 0
Kremi saçta yeterince bekletmemek de etki ediyor. Ben aceleyle duruluyordum. Birkaç dakika daha bekleyince saçım daha kaygan hissettirdi.

Oyla 0
Saç kurutma şekli çok etkili. Ben saçımı tamamen kurutmak yerine hafif nemliyken bırakıyorum. Bu yumuşaklık hissini artırıyor.

Oyla 0
Ben yumuşaklığı “pürüzsüzlük” değil “esneklik” olarak düşünmeye başladım. Saçımı nemli ve elastik tutunca o sertlik hissi büyük ölçüde azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt