Boya Yaptıktan Sonra Saçları Toparlamak Ne Kadar Sürüyor?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra her seferinde kendime aynı soruyu soruyorum: “Bu saçlar ne zaman toparlanacak?” İlk günlerde saçlarım sert, mat ve zor şekil alan bir halde oluyor. Birkaç yıkama geçse bile tam olarak eski hissine dönmediğini fark ediyorum. Bu da beni sabırsızlandırıyor.

Bazen saçlarım birkaç hafta içinde daha iyi hissediyor, bazen ise sanki aylarca aynı durumda kalacakmış gibi geliyor. Bu farkın neden olduğunu anlayamıyorum. Aynı boya, benzer bakım ama sonuçlar her seferinde değişiyor. Bu da beklenti yönetimini zorlaştırıyor.

Toparlanmanın ne kadar süreceğini bilmek insanı psikolojik olarak da rahatlatıyor. Çünkü süreyi bilmeyince insan “bir şeyler yanlış gidiyor” diye düşünüyor.

Saç boyasından sonra saçların toparlanması genelde ne kadar sürüyor?

Benim saçlarım genelde 3–4 hafta içinde daha iyi hissettiriyor. İlk haftalar en zor olan dönem. Bu sürede saçı çok zorlamamak gerekiyor.

Oyla 0
Benim saçlarım genelde 3–4 hafta içinde daha iyi hissettiriyor. İlk haftalar en zor olan dönem. Bu sürede saçı çok zorlamamak gerekiyor.

Oyla 0
Isı kullanımı toparlanma süresini uzatıyor. Ben ısıyı tamamen bıraktığımda saçlarım çok daha hızlı kendine geldi.

Oyla 0
Kuaförüm saçların boyadan sonra genelde 1–2 ay içinde toparladığını söylemişti. Bu süreyi bilmek sabırlı olmamı sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt