Boyalı Saçlar İçin En İyi Şampuan ve Saç Kremi Hangisi?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattığımdan beri şampuan ve saç kremi konusu benim için bambaşka bir hale geldi. Boya sonrası saçım ilk günlerde çok güzel duruyor ama birkaç yıkamadan sonra renk matlaşıyor, saçlarım da daha kuru ve cansız hissediliyor. Bu noktada kullandığım ürünlerin etkisi olduğunu fark ettim ama hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak zor.

Boyalı saçlar için özel diye satılan ürünleri denedim ama bazıları saçımı ağırlaştırdı, bazıları da rengin daha çabuk akmasına sebep oldu. Özellikle saç kremi seçimi beni çok düşündürüyor. Krem kullanmazsam saçım sertleşiyor, kullanırsam bu sefer çabuk sönüyor. Doğru dengeyi tutturmak gerçekten zor.

Bir de “sülfatsız olsun”, “renk koruyucu olsun” gibi uyarılar var. Ama hepsi bir araya gelince seçenekler daha da daralıyor. Saçı hem yormayan hem de rengi mümkün olduğunca uzun süre canlı tutan bir kombin arıyorum. Kuaförde kullanılan ürünlerle evde kullandıklarım arasındaki fark da kafamı karıştırıyor.

Artık deneme-yanılma yerine gerçekten işe yarayan, kullanıcı deneyimine dayalı öneriler duymak istiyorum. Saçımın boyalı halini daha uzun süre sağlıklı ve parlak tutmak benim için önemli.

Boyalı saçlar için en iyi şampuan ve saç kremi hangisi, nelere dikkat edilirse renk daha uzun süre korunur?

Ben sülfatsız ve renk koruyucu şampuanlara geçince boyamın daha geç aktığını fark ettim. Saç kremi olarak da çok yoğun olmayan ürünler kullanıyorum.

Boyalı saçta nem çok önemli. Nemlendirmeyen şampuanlar rengi de saçın yapısını da bozuyor. Kremsiz yıkayamıyorum artık.

Aynı seriden şampuan ve krem kullanınca daha iyi sonuç aldım. Farklı markalarla karıştırdığımda saçım daha çabuk sönüyordu.

Boyalı saçlar için en iyi sonuç; sülfatsız, renk koruyucu şampuan ve saçı ağırlaştırmayan bir saç kremiyle alınıyor. Nem dengesini koruyan ürünler rengi daha uzun süre canlı tutuyor.

Geri
Üst Alt