Boyalı Saçlar İçin Hangi Isı Koruyucu Sprey Kullanılmalı?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Saçını düzenli olarak boyatan kadınların en büyük sorunlarından biri saç renginin çok hızlı solması. Benim de en çok yaşadığım problem bu. Özellikle düzleştirici ve maşa gibi yüksek ısı uygulamaları, zaten boyadan dolayı yıpranmış olan saçlarımı daha da kurutuyor. Kuaförüm bana her zaman ısıdan koruyucu sprey kullanmamı öneriyor. Çünkü bu ürünler hem saç telini kaplayarak kırıkları önlüyor hem de boyanın rengini daha uzun süre koruyabiliyor.

Araştırmalarıma göre boyalı saçlarda mutlaka sülfatsız ve renk koruyucu özellikte ürünler tercih edilmeli. Örneğin; Kerastase Reflection Chroma Thermique, Moroccanoil Protect Spray, L’Oréal Color Protect Heat Spray, Wella EIMI Thermal Image, Schwarzkopf Color Freeze Spray gibi ürünler özellikle boyalı saçlara uygun olarak geliştirilmiş. Bazılarında UV filtresi de var, bu da güneşin rengini soldurmasını engelliyor.

Benim aklıma takılan konu şu: Normal ısı koruyucularla boyalı saçlara özel olan ürünler arasında gerçekten büyük fark var mı? Yani boyalı saç için ekstra para vermek gerekiyor mu, yoksa her ısı koruyucu aynı etkiyi gösterir mi? Çünkü profesyonel ürünlerin fiyatları ciddi derecede yüksek.

👉 Siz boyalı saçlarınızda hangi ısı koruyucu spreyi kullandınız? Gerçekten renginizi korudu mu?

Ben sarı saçlıyım, rengim çok çabuk turunculaşıyor. Kerastase Reflection Chroma Thermique kullandım. Hem saçımı korudu hem de rengim çok daha uzun süre parlak kaldı. Profesyonel ürünler fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben Moroccanoil Protect Spray kullanıyorum. Argan yağı içerdiği için saçımı besliyor, aynı zamanda rengimi koruyor. Saçım hem yumuşak hem de daha canlı görünüyor.

Oyla 0
Benim tercihim L’Oréal Color Protect Heat Spray oldu. Uygun fiyatlı ama boyalı saçta gayet iyi sonuç verdi. Saç rengim hemen akmadı. Özellikle kırmızı saçlarda işe yarıyor.

Oyla 0
Profesyonel ürün isteyenlere Wella EIMI Thermal Image tavsiye ederim. Hem iki fazlı yapısı sayesinde parlaklık veriyor hem de rengimi korudu. Saçım daha az yıprandı.

Oyla 0
Ben Schwarzkopf Color Freeze Spray kullandım. Gerçekten turunculaşmayı önledi ve saçımı yumuşacık yaptı. Boyalı saçlılar için kesinlikle öneririm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt