Boyalı Saçlarda Renk Tutmaması Bakımla İlgili Olabilir Mi?

Çiğdem Arslan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en sinir olduğum şeylerden biri rengin beklediğim gibi tutmaması oldu. İlk başta güzel görünüyor ama çok kısa sürede soluyor ya da bazı bölgelerde daha çabuk akıyor. Aynı boyayı kullansam bile her seferinde sonuç farklı oluyor gibi hissediyorum. Bu da beni “acaba boyada mı sorun var yoksa bakımda mı hata yapıyorum” diye düşündürüyor.

Şampuan, maske, su sıcaklığı derken o kadar çok değişken var ki hangisinin rengi etkilediğini kestirmek zor. Özellikle saçlarımın bazı kısımlarında rengin daha zor tutması beni şaşırtıyor. Saç yapım mı değişti, yoksa yanlış ürünlerle boyayı mı söküyorum, emin olamıyorum.

Bakımın sadece saç sağlığını değil, rengin kalıcılığını da etkilediğini duydum ama bunun ne kadar doğru olduğunu bilmek istiyorum.

Boyalı saçlarda rengin tutmaması ya da çabuk akması bakım alışkanlıklarıyla bağlantılı olabilir mi?

Kesinlikle bağlantılı. Ben sülfatlı şampuan kullandığım dönemde renk çok çabuk akıyordu. Bakımı değiştirince fark net oldu.

Oyla 0
Saç çok yıpranmışsa boya tutunacak zemin bulamıyor. Ben saçımı biraz toparladıktan sonra boyattığımda renk çok daha iyi tuttu.

Oyla 0
Kuaförüm rengin tutmasının %50’sinin bakım olduğunu söylemişti. Bunu ciddiye alınca sonuçlar gerçekten değişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt